Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росен Йорданов за съставяне на правителство: Надеждата за някакво договаряне се нарича параноя на желанията
Автор: Цвети Тончева 16:42 / 21.03.2024Коментари (0)1687
© Фокус
Надеждата за някакво правителство, за някакво договаряне се нарича параноя на желанията - да предвиждаш това, което ти се иска да се случи. Това каза в  аудиокаста на "Фокус" "Това е България" социалният психолог Росен Йорданов.

"Отдавна живеем в този режим. Напоследък изключително много се фрустрирам от появата в национален ефир на хора, няма да ги посочвам поименно, които обаче през живота си освен да бъдат в някое НПО или в някое центърче, където да си правят изследвания и да си четат книжки, нищо на терен не са свършили. Но говорят като последна инстанция, все едно са видели, разбрали. Но това е позицията на евнуха, нека това да им кажа. Значи евнухът нали го знаете, той стои в харема, вижда как се правят нещата, знае кое къде трябва да бъде, как трябва да се случи, но никога не го е правил. Ние живеем в момента в изключително перверзен момент. И защо го изказвам с патос и с възмущение? Моето впечатление, наблюдение и чувство, което изпитвам към хората, с които разговарям по темите, е че те просто се надяват нещо да се случи, да се договорят. Ние минахме всякакви етични граници, това наистина е безобразие. И е време някой да тропне по масата и да каже каква е истината. Истината е, че това е абсолютно безобразие. Не да стоят като мумифицирани по студията и да се опитват да пропагандират или да си измиват неверните прогнози, които правеха в продължение на три години. Ама това е недопустимо. Не може да се употребява такъв вулгарен език, нито да си мислиш, че когато си много красноречив и много изобретателен с метафорите и алегориите, си страшно интелигентен и страшно адекватен, ама няма такова нещо. Хората са отвратени според мен, повечето хора в България, и го показват с все по-затихващият брой от участието в изборите, че са отвратени от манталитета, от езика, от стила. Всеки нормален българин, независимо с какви политически убеждения е, иска да има някаква прогнозируемост в живота си. Не искам да използвам думата стабилност, защото веднага ще има асоциации за статукво и т.н. Вместо това, какво ни се предлага?

Не можеш да си говориш каквото ти хрумне и да коментираш някакви неща. Ти си там в студиото, за да даваш наистина ориентация на хората правилна, ако трябва и морална. Та в този смисъл, в момента те излязоха и започнаха да говорят как видите ли ДПС било проблем. И сега в момента разбирам добре тяхната стратегия на измъкване, може би г-н Тицин им я е подсказал. Да пришием отново ДПС  към ГЕРБ и хората ще ни разберат и те пак ще гласуват за нас. Добре, сигурно ще гласуват хора за тях, но ще бъдат по-малко. В същата роля е и ГЕРБ. ГЕРБ трябваше много по-отдавна да излязат от света на заблудите, които най-вече г-н Борисов според мен, задава като тон. Влизайки във взаимодействие с момчетата, тъй като аз отдавна съм казал, че той е с психологията на стария Герак, те постепенно ще се укротят, ще се успокоят и ще можем да влезем в някакви разговори, които да бъдат продуктивни и някакво сътрудничество. Тоест, опознавайки се, ние всъщност няма да се караме толкова много и няма да правим тези циркове.

По думите му, това е наивно и Борисов е бил постоянно в разкрачено положение. Докато повечето хора, които го подкрепят са били на съвсем друго мнение и са казали, че поведението му ги унижава.

"Защото, всъщност от отсрещната страна им казваха вие сте морални нищожества, вие сте престъпници, вие сте корупционери, вие сте за затвора. Всеки човек, който подкрепя ГЕРБ си мълчеше, особено преди 2-3 години, но сега вече никой не си мълчи. И по това си личи, че има настъпила промяна. Или просто, както се казва, се чувстваше засегнат персонално за това, което срещаше като отношение, след това озверяване. Друг е въпросът, от висотата на какво го казват тези, които обвиняват, на обвинителите? Съвсем не е християнско, както добре знаем. Христос пръв е казал “Който се чувства безгрешен, да хвърли камък". Но тази позиция беше нетърпима за тези привърженици. И всъщност за тях не е било толкова важно дали ще стане или няма да стане. А просто е неизлечимо това, че те не вярват на тези хора, че изобщо имат капацитет, оставете моралният аспект на нещата. Те не вършат нищо. Аз много пъти съм го казвал, ако Борисов направи грешка, тази грешка беше, че той наистина не ги остави докрай, докрай да стигнат да вземат властта. Точно обратно трябваше да бъде тактиката. Всъщност истината е, че във всички случаи, в които досега видяхме ПП когато им се даде цялата власт, нали знаете приказката за магарето, да си покаже магарията, “дай му възможност да си покаже магарията и тогава ще видиш истинското му лице". Всъщност Борисов според мен, замазваше много от ситуациите, къде с разбирателство, къде с намигване, къде с тропане по масата и т.н. и т.н. Защото той не може да превключи на друга скорост и да разбере, че ситуацията е различна", обясни Росен Йорданов.



Още по темата: общо новини по темата: 1531
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/256 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: