Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Варнеският плувец Максим Манолов: Сърцето ми подсказваше, че ще стана шампион в Австрия!
Автор: Димитър Щерев 17:30 / 11.04.2024Коментари (0)942
©
Роден да побеждава! Мотото е на 100 % валидно за плувеца на шампиона ПСК "Черно море" Максим Манолов, чийто личен треньор е Никола Петров. Доказва го непрекъснато с още и още върхови резултати.

Най-новата порция успехи, гарнирана с целенасочена подготовка и максимална себеотдаденост, дойде само преди броени дни от Грац.

Вторият по големина град в Австрия, не по-малко величествен от Виена и пряко свързан с българската история. В Грац е прекарал последните години от живота си първият български княз след Освобождението Александър Батенбрег!

В Грац с националния отбор на България Манолов участва в традиционно силния международен турнир по плуване Multinations. Равносметката от представянето на варненеца е 3 златни медала на 50, 100 и 200 м бруст и първо място с националната щафета на 4 х 100 м съчетано плуване.

Максим Манолов финишира за 2:15.36 мин. на 200 м бруст , а след него се наредиха Керем Илйем (Турция) и Евангелос Нтумас (Гърция). Българският плувец продължи доминацията си в дисциплината с успех и на 100 м с време 1:01.72 мин. Манолов изпревари с 0.92 сек. Нтумас и с 1.48 сек финиширалия на трето място Ян Гажда от Полша. На 50 м бруст състезателят на ПСК "Черно море" отново беше далеч пред конкурентите с време 28.02 сек. След него останаха Николаос Литрас от Гърция (+0.88 сек.) и Еге Алтай от Турция (+1.03 сек.). 

"В Австрия най-големите ми конкуренти бяха турчинът - Керем Илейм и Евангелос Нтумас от Гърция. Имах нагласа че ще стана първи, сърцето ми го подсказваше! По времена и на трите дисциплини бях с най-добри резултати.

Организацията на турнира беше много добра, още миналата година забелязах, че всичко е изпипано до най-малкия детайл и не стават грешки, също както на големи първенства", коментира Максим Манолов.

Варненецът споделя, че преди важни форуми, за да постигне концентрация, елиминира всички незначителни и негативни факти. "Най-важното нещо, което правя е, че си представям как трябва да мине всяко плуване - по отделно. И после, като дойде време за старта, се старая да го изпълня, така както съм го мислил. Сега ще имам няколко дни почивка и веднага започваме с нов тренировъчен цикъл, в който ще наблегнем на силата и бързината още повече. Целите, които съм си поставил, са ясни, в главата ми са, но не желая да ги споделям, защото е на лош късмет", казва през смях черноморецът, макар и да споделя, че не е суеверен.

Макси е запленен от чара и богатата история на Грац. "Градът има невероятна архитектура. Всяка сграда в центъра е произведение на изкуството и крие богата история! Изключително чист и подреден град. Градският транспорт и велосипедите са основни начини за придвижване, което беше страхотно!", въодушевен е Максим.

Само на няколко километра от града се шири селището Тал, родното място на киноиконата Арнолд Шварценегер. Местните жители са направили музей в негова чест, посветен на живота и кариерата на величието. В Грац завършва образованието си един от най-великите изобретатели в човешката история – Никола Тесла. Следва електроинженерство в Политехническия университет.

След кратката глътка релакс успешният варненски плувец отново ще концентрира усилията си, за да покори нови върхове. Цел № 1, която си е поставил, е да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18 г. Първенството е в началото на юли в латвийската столица Вилнюс.

Успехите на талантливия варненец са плод на целенасочена работа с личния му треньор Никола Петров. Но пръст има и съдбата. Макси е син на една от най-очарователните и успешни треньорки в БГ плуването – Меглена Николова, наставник в ПСК "Черно море".

Носителят на над 100 медала от държавни първенства и турнири споделя, че със своя личен треньор непрекъснато обсъждат настоящето и бъдещето.

Между плувец и треньор има перфектна спойка, следват еднакви цели и интереси. Изключително мощна подкрепа Макси получава и от своята майка, която винаги е до него. "Много разчитам на нея, както и тя на мен, разбираме се отлично. Тя беше човекът, който още от дете ме надъха да се запиша да плувам и това беше най доброто решение за мен. Винаги ще й бъда благодарен!", вълнува се състезателят на ПСК "Черно море".

В по-далечна перспектива Максим Манолов се подготвя да следва в университет в Америка. В момента е отличник и голяма гордост за своите учители в ГПЧЕ “Йоан Екзарх" във Варна, в паралелка с френски и английски.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: