Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учители на бунт срещу директорката на СОУ "Найден Геров"
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 13.10.2011Коментари (10)12401
© Varna24.bg
Снимка Архив
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учители се вдигнаха на бунт срещу директорката на варненското СОУ "Найден Геров" Мария Нестерова. В открито писмо, изпратено до премиера Бойко Борисов, образователния министър Сергей Игнатов и още няколко държавни и общински институции, преподаватели твърдят, че в школото се вършат системни безобразия. Учителите застават с имената и подписите си под документа.

"Пишат Ви учителите от VII СОУ "Найден Геров" - Варна. Това писмо е вик за помощ и последна надежда за нас!", започва документът.

От него става ясно, че в момента директорката на училището Мария Нестерова отсъства от страната. Според учителите репликите "Отивам в Мармарис!" и "Не ме занимавайте с глупости!" били последните й думи, преди да отпътува за едноседмична почивка в турския курорт.

"Въпроси към Нестерова отправихме веднага след свиканото от нея общо събрание на колектива на 3.10.2011 г., на което тя ни принуди под страх от уволнение да подкрепим поредното закононарушение - средствата от фонд СБКО ("Социално-битово и културно обслужване") за последните 3 месеца да отидат за обучение на колектива. Беше ни заявено в прав текст, че който гласува с не, просто няма да получи полагащите му се средства от този фонд. Който обаче гласува с да, ще има "привилегията" да се обучава (за 2 дни и една нощ) в бивш пионерски лагер край село Арбанаси. Само ще вметнем, че в "обучението" бяха задължени да участват освен учителите и хигиенистките, огнярите, електротехникът и общият работник. Цялата тази "благина" е поверена в лапите на частно училище "Знание и сила" ООД с управител Лидия Йорданова, без притеснение, че въпросната дама е с влязла в сила присъда от 1 година и 2 месеца заради данъчни измами", пише в документа.

В него учителите уточняват, че според направена от тях справка в Кодекса на труда, чл. 293, ал. 2, средствата за СБКО не могат да се изземват и използват за други цели. Според учителите от водещо училище по времето на директора Петко Маринов след 10-годишно "некадърно управление" на Мария Нестерова СОУ "Н. Геров" се е превърнало в изоставащо и посредствено.

В документа до институциите се твърди още, че в училището заради лошото управление на директорката са формирани малко паралелки, учителите са с непълен норматив, с едни от най-ниските заплати в града, а в школото са се извършвали "безсмислени и нерентабилни ремонти", закупувала се "скъпа техника, която в момента никой не ползва".

В писмото до институциите учителите настояват в VII СОУ "Найден Геров" да бъде извършена независима и компетентна одитна проверка.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 1
14.10.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно е как колкото и добро да правиш за хората, все ще се намери някой да извърти нещата и да те изкара нечестен. Аз познавам г-жа Нестерова, преподавала ми е като зам. директор на МГ Варна; учил съм в СОУ "Найден Геров" преди тя да стане директор. Промяната откакто тя е на този пост е огромна, очевидна и неоспорима! Мисля, че статията е нелепа и незаслужена личностна нападка към нея: некадърна журналистика, безкруполни лъжи, просташка завист. И остава въпросът: дори това да е истината, нима обучението на застаряващите учители е излишно
Aнонимен
на 13.10.2011 г.
0
 
 
Тук нещата малко понамирисват!? Не можаха ли тези учители да се вдигнат на бунт преди или след като Госпожата се върне ат почивка!? Или разчитат на вълненията около ІІ СОУ! И какво лошо, че е в Мармарис? Нали трябва да си ползва отпуската - по законите на РБ. Според мен, самия избор на момент, в които да дадат гласност на проблемите си, вече ги компрометира.
0
 
 
аз бях в трети клас като се преместих от това училище, тогава тя стана director и се почна със свякакви измамни схеми..... имаше и една Маркова - зам. director и нея да я рповерят; от тогава насам това учулище е машина за измами!
0
 
 
Това ми звучи като някаква секта - като се започне от РИО и се стигне до въпросното училище Всички са некадърници но хора на някого Май цялата ни държава стана една секта каквато света не познава
0
 
 
Коя е тази Мария Нестерова. Маринов ми е преподавал, той си беше стар преподавател в 7-о СОУ. Ама тази мошенничка пак е поставено лице на някоя партиина дружинка..аман.
Aнонимен
на 13.10.2011 г.
0
 
 
е тя сигурно е герберка и затова шефката на рио варна я гали с перо. ав друго училище се чуди какви компромати да измисли.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: