Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Стоичков откри 10-ото издание на Каменица ФЕНкупа, представи невиждана купа
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 26.03.2012Коментари (0)882
© Sportal
На официална церемония днес в София беше даден старт на десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа – най-големият турнир по футбол за аматьори в България. Събитието се състоя в хотел "Хилтън" и събра политици, представители на местната власт, на дипломатическия корпус, бизнеса и спорта. Сред официалните гости, уважили юбилейната годишнина, бяха едно от най-големите имена в световният футбол – Христо Стоичков, българският треньор на 20-ти век Димитър Пенев, Председателят на Българския олимпийски комитет г-жа Стефка Костадинова, както и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, гости и приятели на Каменица ФЕНкупа.

"Най-големият турнир по футбол за непрофесионалисти в България Каменица ФЕНкупа вече има своите 10 години история" – с това генералният директор на "Каменица" АД Драган Радивоевич започна речта си по време на днешното събитие. "За едно десетилетие той се превърна в част от историята и на своите фенове. От 2003 година турнирът непрекъснато се развива – от 3000 души в първото му издание, през миналата година броят на участниците достигна 18 000. До момента в организацията на Каменица ФЕНкупа са инвестирани повече от 8 милиона лева. С реализирането на проекта ежегодно е ангажиран екип от над 100 души.



Турнирът се провежда във всички 27 области, като по този начин дава възможност на най-голям брой участници да се включат в него. Затова е разбираемо, че Каменица ФЕНкупа е преди всичко една изключителна емоция, която обединява хиляди фенове от цялата страна", коментира генералният директор на "Каменица" АД.

Юбилейната Каменица ФЕНкупа ще предложи на феновете много нови моменти и футболни емоции. Патрон на десетото юбилейно издание на най-големия турнир по футбол за непрофесионалисти в България е легендата на родния футбол – Христо Стоичков.



По време на официалното откриване на Каменица ФЕНкупа 2012 Камата сподели, че участието като патрон на юбилея е чест и удоволствие за него и не пропусна да поздрави "Каменица" АД за юбилея и за увеличаването мащабите на турнира.
В навечерието на своя десетгодишен юбилей Каменица ФЕНкупа получи признание и от световно ниво. В специално видео обръщение легендарният Франц Бекенбауер пожела успех на всички участници. Той предизвика новия патрон на Каменица ФЕНкупа 2012 с думите "Здрасти, Христо, все още ли те бива?", произнесени на български език.

Своеобразен отговор на този въпрос Христо Стоичков ще даде през месец септември т.г.. Тогава ще се състои една от най-зрелищните изненади в програмата на юбилейната Каменица ФЕНкупа. Един уникален мач, в който специално избрани участници в турнира ще имат шанса да играят рамо до рамо с Христо Стоичков, срещу една легендарна футболна звезда.

Участниците в Каменица ФЕНкупа ще бъдат избрани по време на полуфиналите. Чрез гласуване феновете на стадиона ще избират двата отбора с най-много почитатели. Избраните отбори ще излъчат по един свой представител и така след края на полуфиналите ще са ясни 24-мата аматьори, половината от които ще играят заедно с Христо Стоичков срещу съотборниците си и световна футболна звезда.

Селекционираните играчи ще се подготвят за звездния двубой с помощта на ненадминатия стратег и дългогодишен приятел на Каменица ФЕНкупа Димитър Пенев.



Освен треньо
© Sportal
ра на ХХ век своята подкрепа за Каменица ФЕНкупа показа и председателят на Българския олимпийски комитет, г-жа Стефка Костадинова. Тя връчи на генералния директор на "Каменица" АД специален подарък – официална грамота от БОК, с която Каменица ФЕНкупа получи признанието за "най-големия футболен турнир за аматьори, който се провежда на територията на Република България".

Отличието от БОК е провокирано от все по-големият брой на участници в Каменица ФЕНкупа. През 2011 г. броят им достигна до рекордните 18 000 души.
Юбилейното издание на турнира със сигурност ще привлече и нови участници, тъй като освен звездния мач с Христо Стоичков, са планирани още редица нови активности.

За пръв път в историята си Каменица ФЕНкупа ще се проведе с подкрепата на 4 корпоративни партньора – adidas, Глобул, Samsung и Форд Мото Пфое. Всички те ще предложат на феновете допълнителни инициативи по време на полуфиналните турове. adidas осигурява всички спортни награди за призьорите в страната и официална топка на турнира, Глобул ще подари пътуване до Манчестър за мач на Манчестър Юнайтед.



Samsung ще осигури забавленията извън терена и ще даде шанс на феновете да спечелят изключителни високотехнологични телевизори и телефони. За пръв път в историята си Каменица ФЕНкупа има свой официален превозвач - Форд Мото Пфое. Автомобилната компания ще награди победителя в категорията "Най-добър играч" със специална едноседмична test Drive&SPA ваканция в Банско и ще изпрати избран чрез жребий фен на мач от Шампионска лига.

По време на церемонията днес бяха представени и специалните символи на юбилейната Каменица ФЕНкупа - официалната топка на турнира и юбилейният трофей. Официалната топка е TANGO 12 – моделът, създаден от adidas ексклузивно за финалите на предстоящото Европейско първенство по футбол. Тя беше представена от Спорт маркетинг мениджърът на немския концерн, Джанер Улуг, който пристигна от Истанбул специално за събитието. С TANGO 12 ще се играят мачове от полуфиналния етап на Каменица ФЕНкупа. Участниците в турнира ще я пробват още в края на април, много преди да се изиграят финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна.

Днес беше представен и юбилейният трофей на Каменица ФЕНкупа - най-голямата футболна купа, връчвана на непрофесионалисти в България до момента. Тя беше "разкрита" от патрона на юбилейната Каменица ФЕНкупа Христо Стоичков и генералния директор на "Каменица" АД Драган Радивоевич. Ефектният трофей ще "пътува" с екипа на Каменица ФЕНкупа по време на всички полуфинали. Така феновете ще могат да я видят предварително. Трофеят със сигурност ще е стимул да дадат най-доброто от себе си.

Схемата на турнира остава непроменена. Квалификациите ще се проведат във всички 27 областни града на страната. Полуфиналните кръгове предстоят в 12 града, като първият от тях е в Благоевград, на 21 и 22 април. Непроменена остава и Голямата награда за Шампионите. Наред с грандиозната юбилейна купа, най-добрият отбор ще има шанса да избере и гледа на живо някое от най-големите европейски футболни дербита.

Участници и фенове на турнира могат да открият снимки и видео от всички събития от предстоящата юбилейна Каменица ФЕНкупа във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup, а всички новини и нормативни документи са достъпни на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: