Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Победа и две загуби за СКХУ "Варна 2010“ на приятелския турнир в Украйна
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 20.06.2012Коментари (0)290
Една победа и две загуби допуснаха състезателите по баскетбол в инвалидни колички на СКХУ "Варна 2010" на международния приятелски турнир в Одеса (Украйна).

В първата среща варненските момчета се представиха достойно, но преклониха глава пред изключително класния отбор от Беларус. Във втория мач обаче възпитаниците на треньора Гани Василев си го изкараха на съперника си от Молдова, когото победиха по категоричен начин. В последния 3-ти мач от надпреварата варненци допуснаха драматична загуба от домакините от СК "Икар" Одеса само с 3т. разлика - 33-36, като по този начин украинците си върнаха за шамара, който отнесоха преди около месец във Варна, когато загубиха с 26-55.

Този път обаче СК "Икар" се бе подсилил с двама нови доста класни играчи, а още преди мача председателя на СКХУ "Варна 2010" - Желю Желев предупреди, че този път няма да е никак леко срещу украинците и опасенията му се оправдаха. Освен това варненци бяха без един от основните си играчи.

Както се казва обаче в спорта има и победи и загуби - а въпреки двете поражения варненските момчета доказаха, че се развиват в правилна посока. Да подкрепи варненци в Украйна бе и областния управител на морската ни столица Данчо Симеонов, тъй като Варна и Одеса са побратимени градове.

Непосредствено преди срещите в Украйна, варненските момчета взеха участие и в още един приятелски турнир в Констанца (Румъния), където бяха безпощадни срещу своите съперници, побеждавайки последователно шампиона на северната ни съседка Клуж, както и домакините от Констанца и отбора на Тимишоара, а последните две победи бяха повече от изразителни. Отборът се прибира във Варна в четвъртък, а поканите за участие в още турнири вече започнаха да долитат една след друга.

През септември пък морската ни столица ще е домакин на първия по рода си в България международен приятелски турнир по баскетбол в инвалидни колички, в който се очаква да се впуснат редица чуждестранни отбори.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров написа нова глава в кариерата си с първи 1/4-финал на "Ролан Гарос"
Григор Димитров пред "Фокус": Можеха по-рано да ни преместят, само нашите два мача не бяха изиграни
Григор Димитров атакува историята на Ролан Гарос днес
Григор Димитров с нов 1/8-финал на "Ролан Гарос" след епика на централния корт
МФК Спартак с нова победа на международен турнир по плажен футбол във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: