Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Областният управител се срещна с Шихан Сейджи Изобе
Автор: Екип Varna24.bg 17:57 / 13.08.2012Коментари (0)4108
©
Областният управител Данчо Симеонов прие Шихан Сейджи Изобе, 8 дан, Бразилия, един от учениците на основателя на Карате Киокушин - Сосай Масутацу Ояма. В Областната администрация Шихан Изобе бе придружаван от световния шампион по карате киокушин Сенсей Емил Костов. Визитата бе във връзка с провелия се за девета поредна година в България традиционен семинар по Киокушин Карате, организиран по инициатива на Българска Киокушин Асоциация и Международната карате Организация Киокушинкайкан и развитието на българските състезатели в този спорт.

"За Япония се говори предимно за спорт отколкото за инвестиции във Варненска област. Спортът е важен за нас, защото чрез него могат да се осъществят и редица други контакти", сподели областният управител Данчо Симеонов, като подчерта заслугата на Емил Костов за отличната организация на турнира по карате киокушин за Купа Варна през месец май тази година, в който участваха каратеки от цялата страна.

В продължение на седмица Шихан Сейджи Исобе бе преподавател по основни, бойни техники и ката на старшите пояси в клуб "Ичи-Геки" във Варна, като част от подготовката за национален спортен форум за юноши, девойки, мъже и жени- ката и кумите през ноември, който ще е и квалификация за Европейското първенство в Смедерово, Сърбия на 8-ми Декември 2012 г
©
.

Данчо Симеонов и Шихан Сейджи Изобе разговаряха за провеждането на Десетия традиционен семинар по карате киокушин през октомври 2013 г. във Варна, както и за възможността градът да е домакин на по-голям форум. В контекста на последното областният управител сподели, че това би допринесло не само за популяризирането на спорта в града и областта, но и в страната. "Освен това", заяви Симеонов, "Варна има подходящо място за подобен род състезания и се слави като градът, в който е намерено най-старото обработено злато в света" и подари на своя гост плакета на областния управител с реплика на фигури от намереното съкровище.

Шихан Сейджи Изобе - 8-ми Дан е един от учениците и най-уважаваните последователи на Основателя на Карате Киокушин - Сосай Масутацу Оям, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това Шихан Сейджи Изобе слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера (и двамата вземат участие след световната си титла в К1).

През Октомври 2013г. във Варн, ще се проведе Х-ят Български Семинар със специален гост и инструктор Шокей Канчо Мацуи - директор на Международната Карате Организация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Страхотна новина навръх Великден! Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Варненският "Комодор" атакува титлата във ватерпола при 13-годишните
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: