Вземат модерната спортна зала в І ЕГ на общинско подчинение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:42 / 15.11.2012
659
Кметската администрация подготвя предложение за следващата сесия на ОбС - Варна, модерната спортна зала в І ЕГ да мине на общинско подчинение. Идеята е с нея да се разпореждат от "Спортни имоти" и така да може по-пълноценно да се използват възможностите й от жителите на града. Такъв подход ще се прилага и за останалите обекти от този тип, както е с многофункционалната зала в Техническия университет.

Това стана ясно снощи по време на срещата на Младежкия консултативен съвет при кмета Кирил Йорданов след питания на участниците. Според зам.-кмета Калинка Попстефанова средствата,вложени в модерните спортни съоръжения, може да се оправдаят, като клубовете ги ползват организирано. По този начин ще се увлекат и редовите варненци да спортуват, смята кметът Кирил Йорданов.

Има обаче риск в залата да се получи наплив на хора от "махалата", каза зам.-кметът Попстефанова. В момента администрацията обмисля в събота и неделя спортните бази и на други места в града да се предоставят за външен достъп. Това ще става с предварително записване и срещу заплащане на час, което ще калкулира почистването, разходите на ток и вода. Ценоразписите трябва да са разумни, а не от тях да се печели, подчерта кметът Кирил Йорданов. От Младежкия консултативен съвет попитаха как е възможно 1 ч ползване на зала в Младежкия дом да струва 120 лв. Зам.-кметът обясни,че това не е място за спорт и високата такса цели да се ограничи кръгът от многото желаещи да я използват.

Кметът обеща на младежите да посети заедно с неколцина от тях спортни обекти в някои варненски училища без предупреждение. Целта е да провери директорите ще удовлетворят молбата на"екипа" му да спортува в училищната база в извънучебно време. Обмисля се вариант да се назначи допълнително персонал, който да отговаря за реда и хигиената в спортните зали в училищата.

Кметът отряза мераците на младежите да си направят НПО-къща в Юнашкия салон, който в момента пустее. Той ще бъде ремонтиран с държавни средства, ако даденото от министър Свилен Нейков преди 2 седмици обещание бъде спазено. Община Варна ще се опита да придобие прилежащите терени и там ще се построи с местни пари детска или спортна площадка, поясни кметът Кирил Йорданов.

На питане от Младежкия консултативен съвет относно изграждането на базата за водни спортове във Варна, отговори зам.-областният управител Пламен Манушев, също участник в дискусията. Той съобщи прясната новина, че има движение в процедурата за предоставяне на 75 дка терен от Министерството на отбраната на община Варна. След приключването й на този терен ще се строи така желаната от младите хора спортна база.

Източник: Днес +



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).