На "Тича“ с мъдър ход за Дончо и Райков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 11.01.2013
2402
В "Черно море" взеха мъдро решение да отпратят Дончо Атанасов и да го сменят с далеч по-млад и обещаващ ляв външен халф в лицето на Симеон Райков. На "Тича" правилно отчетоха, че Дончо вече е изчерпан за тима, след като през цялата изминала година не само че не беше полезен и ефективен, но дори се забеляза и отстъпление в изявите му. И всичко това в най-зрелите за един футболист години. Не на последно място заралията бе и сред най-платените "моряци". 

При това положение раздялата бе неизбежна и сега надеждите са Райков да разчупи атаката и да й придаде нови свежи и разнообразни идеи. Разбира се, и повечко голове и асистенции, които са основен критерий за атакуващ футболист. Макар че ще взема същата заплата като Атанасов, Симеон ще излезе по-скъпо на "Черно море", тъй като за него бе платена трансферна сума. Нещо, което не е практика на "Тича" през последните години. Но и тук инвестицията може да се окаже разумна. 

При положение че Симеон разкрие на 80% потенциала си, лесно ще бъде продаден и въпреки че "Левски" ще вземе сериозен процент от трансфера, варненци със сигурност ще си избият в пъти вложеното в пловдивчанина. А самият Райков е жаден за футбол и зареден с енергия, след като изгуби година и половина на "Герена". Той ще иска да покаже още напролет, че има качества за голям футбол.


Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).