ПСВ тества Китанов в контрола

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 11.01.2013
1362
Вратарят на "Черно море" Георги Китанов пристигна вчера в Холандия за шестдневния си пробен период в местния футболен гранд ПСВ "Айндховен". 17-годишният младежки национал отлетя в 9,15 ч. сутринта от летище София заедно с адвоката на "моряците" Михаил Статев, а в "ниската земя" бе посрещнат от представител на мениджърската агенция "Скаунтинг тийм". Вчера следобед Жоро дори проведе първата си тренировка с "филипсите". Той ще остане там до 15 януари включително, а ден по-късно ръководството на тима трябва да обяви решението си дали ще го привлече. Утре пък "Айндховен" ще проведе контролна среща, в която Китанов ще бъде тестван в игрова обстановка.

"Фактът, че Китанов е обект на интерес от достатъчно клубове в такава ранна възраст, е доказателство за таланта му. Радващото е, че ръководството на "Черно море" работи усърдно за развитието на играча. Поканата за проби към този футболист пък е позитивният резултат от нашата съвместна работа", коментира Антъни Раво от компанията "Скаунтинг тийм".

Стражът на "моряците" имаше още една опция - белгийския "Генк", но избра да се пробва в "ниската земя". Ако ПСВ "Айндховен" одобри Жоро, на "Тича" ще му търсят заместник. В "Черно море" вече бе привлечен бившият вратар на ЦСКА и "Локомотив" (Пд) Иван Караджов, който от два дни тренира с тима. Любопитното е, че ако Китанов бъде продаден, то в "Черно море" няма да остане нито един от тримата основни вратари, които бяха в тима през 2012 г. Както е известно, Петър Денчев и Пламен Колев вече бяха освободени на 20 декември.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).