Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Георги Иванов: Черно море няма да се страхува от никой
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 01.02.2013Коментари (0)1198
© Varna24.bg
"Черно море няма да се страхува от никой. Ще играем с всеки отбор като равен с равен. Ще се опитваме да налагаме стил, който трябва да изграждаме в тези месеци. Специално за програмата, както е тежка, така може да стане и лека. Не се притеснявам. Футболистите трябва да разберат, че няма нищо страшно", коментира в интервю за "Дарик" старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо. Той говори за новите попълнения в отбора, за стила на игра, който иска да налага, за това, че иска да задържи капитана Георги Илиев, както и за мястото на юношите в мъжкия тим.

Георги Иванов за селекцията в Черно море: "Първо искам да уточня, че всички футболисти, които са тук са по мое желание. Не са доведени от някой друг. Гледал съм 10 мача на Захири.Имам преки впечатления от него. Въпросът е той да покаже качествата, които съм видял в него. Той не е на проби. Трябва да мине медицински прегледи и да подпише договор.

Наблюдаван е и словенецът. Играл е в Антверпен. Добър футболист. Това, което търсихме да бъде агресивен, да има афинитет към атаката, мисля, че това е точният човек. Винаги има едно "но" - тези футболисти как се адаптират, защото те са чужденци. Идват на нов начин на живот, има и езикова бариера. Надявам се по най-бързият начин да се адаптират към колектива и вярвам, че лагерът в Турция ще помогне много, защото ще бъдат постоянно с отбора. Взехме футболисти на позициите, които ни трябват и мисля, че с това ще приключим. Ако всички са здрави това ще бъде отборът за пролетния полусезон".

Треньорът изрази удовлетворението си от старанието и себераздаването на всички футболисти в подготовката. "Това, което виждам в тренировките и което ми дава успокоение е, че всички футболисти без изключение се опитват да дават най-доброто от себе си, да се учат и спазват изискванията, които аз имам. Не е толкова лесно, колкото си мисли всеки, например. Да принудиш 20 човека да мислят по един и същ начин, това не е бърз процес, а по-бавен. Стига един човек да иска, винаги може да направи така, че да свикне с нещата, които му се дават от нов треньор. Знам, че няма да стане веднага, но хубавото е, че всеки един от тях желае да промени начина си на игра, на работа и изобщо на поведение на терена" , споделя Гонзо.

На въпроса как би се справил с една от ахилесовите пети в играта на Черно море - изнасяне на топката от централните защитници, Георги Иванов отвърна:"Точно върху това работим най-вече. Изграждането на атаката започва от двата стопера. Тя не започва от халфовете. Стоперите вкарват правилно топката в игра и дават скоростта, намират празната зона, за да може да се изгради атаката. Това е много важно за футбола, който аз искам да играем. Да, по принцип Черно море не е играл досега по този начин и затова на футболистите в момента им е доста трудно, защото изисквам нови неща от тях. Ако искаме да играем добър футбол, хората да го харесват , всеки един, като започнем от вратаря трябва да може да играе с топката. Без да играеш с топката и без да имаш самочувствие, когато си с топката, футбол няма как да играеш. Това им го обяснявам постоянно. Нормално е да се правят грешки, но без тях няма как да се научи един футболист".

За новото попълнение Коста Янев: "Опитен футболист, преминал през добри отбори. Ще даде нужния опит и спокойствие в средата на терена. Един футболист няма да промени облика на отбора. Всеки един от футболистите и всяка една позиция е важна. Те трябва да се научат, че всеки има роля в този отбор и тя е водеща".

Как Георги Иванов приема възможността капитанът Георги Илиев да замине за Китай? "Има оферта за Георги Илиев. Аз не съм склонен да го пусна, защото той може би е един от най-добрите футболисти в българското първенство. Все пак има ръководство, което ще реши. Аз съм треньор, и ролята ми е да си кажа мнението, а други хора ще решават".

Запитан дали при евентуална раздяла с Георги Илиев има готовност за нов играч на неговата позиция Георги Иванов отвърна: "Трансфер не се прави по този начин. Ако трябваше да се продава Георги Илиев, трябваше да се обяви това нещо декември месец, за да можем да търсим играч. Да замениш Георги Илиев с футболист, който трябва да намериш за 10 дена е много трудно. От другата страна е желанието на Илиев да замине. Нормално, там ще получава повече пари, но аз като треньор трябва да гледам интересите на отбора".

Треньорът е категоричен, че ако остане, мястото на капитана ще бъде зад нападателя. "Той е силен зад нападателя, защото има афинитет към гола, а и има нестандартни решения", добави Георги Иванов.

По отношение централния нападател Миро Манолов Гонзо бе категоричен, че няма да го преквалифицира в дясно крило. " С привличането на Захири и Симеон Райков този въпрос е излишен. Манолов е типичен централен нападател, който по мое мнение не може да играе вдясно. Там трябва да имаш специфична техника и специфични движения. Когато си играл като централен нападател толкова години няма как да си полезен , ако играе отдясно. Няма да има преквалифициране на постове. Направихме така, че на всяка позиция да имаме по двама играчи. Някои от тях са юноши, които трябва де се интрегрират в отбора и да се срещнат с мъжкия футбол. Не съм привърженик на ротации и смяна на позициите вътре в състава. Тези неща някои път се правят, когато имаш много контузени и нямаш друг избор".


Още по темата: общо новини по темата: 142
04.04.2013
01.04.2013
22.03.2013
02.03.2013
01.03.2013
25.02.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: