Черно море ще се изправи днес за трети път срещу Кубан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 05.02.2013
1241
Черно море ще се изправи за трети път в своята история срещу руския елитен тим Кубан Краснодар. Това ще стане днес в първата контролна среща на "моряците" на турска земя. На официалния сайт на Кубан са отделили място с информация за Черно море. Според руснаците мачът ще се играе в 19,30 часа тяхно време или 17,30 наше. Двубоят е предвиден да се играе във футболния център Сантай в Белек.

Досега в своята история Кубан и Черно море са се срещали 2 пъти. На 20-и февруари 1979 г "моряците" побеждават съперника си с 2:1, а година по-късно на 14-и февруари губят с 0:2. И двата мача са се играли в България, където е идвал на подготовка Кубан.

В споровете с български клубове до момента за близо 40 години Кубан има 16 победи срещу 8 загуби. Четири от срещите са завършили без победител. Контролата с Черно море ще е втора за Кубан, който има вече една проверка на турска земя при успеха над Заря Луганск.

Кубан е на 4-о място във временното класиране на руския елит. Един от най-старите клубове в Русия. Цветовете на екипа им е в жълто-зелено.

В Кубан се подвизават 10 чужденци, сред които нашият национал Ивелин Попов, двама румънци - Георге Никулае, Джиджел Букур, костариканецът Маркос Порас, котдивоарският защитник Лоло, сененалецът Ибраим Балде, нигериецът Афолаби, бразилецът с арменско гражданство Маркос Пинейро, арменецът Арас Озбилис и испанецът Ибанес.

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 5
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).