Спартак пред разпадане!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 20.06.2013
2264
Футболният "Спартак 1918" е пред разпадане, сочат събитията в клуба през пролетта и особено в последвалите 20 дни след края на сезона. Към днешна дата няма перспектива пред представителния тим. Не е осигурен начин за пълноценната му издръжка, нито някой е изявил официално желание да го издържа или да преговаря за акциите в Спортен комплекс "Спартак" АД, който е собственик на земите на клуба. Организационно нещата също са стигнали дъното, след като на практика няма оперативно ръководство.

Стартът на лятната подготовка е насрочен за 24 юни, но по всичко личи, че ще претърпи провал. Причината е, че спартаклии вече не разполагат с отбор. Игнат Дамянов си тръгна по взаимно съгласие, Иван Цачев и Емил Мартинов преминаха съответно в "Добруджа" и Свищов, Георги Димитров се стяга за Германия, а Драгомир Казаков се върна в ЮАР. Георги Филипов пък е обявил пред свои близки, че обмисля да спре с футбола. Тарторите на практика също са напуснали.

Боян Илиев, Генко Славов, Венцислав Маринов, Еньо Кръстовчев, Диян Кателиев, Димо Димов и Станислав Иванов стават свободни агенти на 1 юли, след като ден по-рано договорите им приключат. Маринов дори обмисля да скъса по вина на клуба. На 25 юни всички играчи вече ще имат да получават три заплати по ведомост и бонуси, обещани им на мъжка дума. За премиите от пролетта не се говори. Те отдавна са отписани.

Отделно клубът трябва да погаси задължения към БФС от глоби от миналия сезон около 10 000 лева. Ако към въпросната сума се прибавят и средствата за неизплатените заплати, тя ще скочи над 40 000 лева. В момента обаче няма индикации, че "Спартак 1918" разполага с тях, след като още в началото на годината шефът на собственика на СК "Спартак" АД и генерален спонсор на клуба - "Инжстрой", обяви в прав текст, че футболът за него е история и повече няма да дава пари.

Вариантът "Спартак 1918" да започне подготовка с юноши и да играе с тях в първенството е актуален, но не е разумен, след като евентуални загуби наред ще сринат психиката на младите и е възможно да ги унищожат като футболисти. Както се случи със "Сливен" миналата есен. Отделно на талантите трябва да се плащат поне минимални заплати, а в клуба няма нито лев.

Така че, ако не стане чудо до 10-15 дни, най-логично изглежда от "Спартак 1918" да уведомят документално БФС, че се отказват от участие в "Б" група поради финансови причини и се завръщат в Североизточна "В" група, където вече бяха през сезон 2010/2011. Другата възможност - да не съществува известно време мъжки отбор, е жестока, защото при икономическо укрепване "Спартак 1918" ще трябва да започне поредното си ново начало от окръжните групи.

 

Източник: "Народно дело"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).