Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Със 166 отбора започна Ариана Аматьорска Лига 2013 във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 22.06.2013Коментари (0)1322
Националният турнир Ариана Аматьорска Лига стартира вчера във Варна, предаде репортер на Varna24.bg. Директорът на отдел "Образование, младежки дейности и спорт" в община Варна Кристиана Генчева откри надпреварата в 17.00 часа. Г-жа Генчева приветства записалите се 166 отбора от Варна и региона и пожела на всички да се забавляват на терена, а най-заслужилият тим да спечели титлата на Ариана във Варна и заедно с другия финалист, да представят достойно морската столица в големия финал през лятото.

В откриващите мачове днес в спортен комплекс "Локомотив" "Доброплодно" победи с минималното 1:0 "Куцият рапан", "Ай Ви Сейлингс" загуби от "Съучениците" с 4:5 след дузпи, "ФК БОБ" спечели с класическото 3:0 над "Gremio", a двукратният шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2010 и 2011 година "Пикадили" успя да елиминира "Carpenters" (1:0). Общо 1660 любители футболисти в 166 тима се впускат в битка за титлата на Ариана във Варна този уикенд. Надпреварата се очертава да бъде равностойна с оглед записалите се участници. Големият шампион на Ариана за 2012-та година - "Respect", както и местният шампион "Ветерани Черно Море" с Пламен Тимнев, Веско Бранимиров, Милен Петков и Диян Генчев в състава си, ще бъдат най-вероятните претенденти за титлата. Първият противник на момчетата от Аспарухово е "Sima", а мачът е в събота от 10.00 часа. Ветераните пък откриват участието си в надпреварата с двубой срещу "Онтайм" утре от 10.40 часа. В рамките на Ариана Аматьорска Лига 2013 ще бъдат изиграни общо 166 мача, като в неделя (23 юни) ще стане ясен новият шампион на Варна. Решителният мач за титлата започва в 17.20 часа, като и двата финалиста се класират за заключителния турнир на Ариана през юли месец.

Ариана Аматьорска Лига се организира за четвърта поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. Турнирът гостува в 13 града на България между април и юли, като това ще бъде най-мащабното издание на надпреварата. Шампионатът през тази година се провежда във формата на директни елиминации. Регионалните победители ще представят своите градове на големия финал през юли.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда - шанс да премери сили срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013 - "Лудогорец".

Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага между Челси и Байерн Мюнхен. Последната специална награда е за най-талантливия млад играч, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

Развитието на турнира в морската ни столица, както и всички най-интересни новини за надпреварата, следете на www.football.ariana.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 2
22.06.2013
11.06.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: