Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подписват договорите за изграждане на трафик-кулите на пристанища Варна и Бургас
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 24.06.2013Коментари (0)1645
©
Днес от 11,00 часа в гр. Бургас (Културен център "Морско Казино", зала "Петя Дубарова") официално ще бъде подписан договор между Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Консорциум "Мидия - Диана Комерс" за проектиране и изграждане и обзавеждане на сградите на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна.

Трафик-кулите в двата най-големи български пристанищни центрове ще бъдат изградени по проект: "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3", финансиран по приоритетна ос 4 "Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешноводни пътища" на оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Общата стойност на инвестицията е 3 767 700,00 лв. (без ДДС) и включва проектиране и изграждане на двата брегови центъра, а също така доставка и монтаж на машини и съоръжения.

Договорът ще бъде подписан от генералния директор на ДППИ Мирослав Петров и представляващия консорциум "Мидия - Диана Комерс" Димитър Янакиев в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Инвестиционният проект "Изграждане на система за управление на корабния трафик - /VTMIS фаза 3/" е пряко свързан с изпълнението на ангажиментите на Република България по прилагане изискванията на Директива 2002/59/EC за повишаване на безопасността и ефективността на морския транспорт и е на обща стойност 39 145 117,96 лв. с ДДС

Окончателното завършване на VTMIS ще бъде изпълнено в рамките на настоящия програмен период. Двата брегови центъра управление и информационно обслужване на корабоплаването се компоненти от цялостната система VTMIS, която включва сложен комплекс от технически и информационни средства за информационно осигуряване и контрол на корабния трафик.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Матури 2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Бюджет 2024
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: