Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:49 / 29.06.2013
1901
Около 1000 фенове на ЦСКА излязоха на протест срещу случващото се в любимия им клуб.

Запалянковците, които се организираха предимно чрез социалните мрежи тръгнаха от стадион "Българска армия", преминаха през езерото Ариана в центъра на столицата и се насочиха към сградата на Българския футболен съюз.

Част от привържениците, разгневени от случващото се в ЦСКА, щурмуваха сградата. Мястото, което се помещава БФС постада много сериозно, като феновете изпочупиха прозорците на футболната централа и дори хвърлиха димки вътре.

Привържениците обстрелваха сградата с пиратки, камъни и други предмети.

Въпреки случилото се органите на реда не са успели да задължат никого, тъй като буйстващите фенове са били на групи. Според официалната информация на МВР броят на протестиращите е бил около 500 човека, но според очевидци те са били двойно повече. По данни на МВР няма пострадали.

След "Иван Асен II" групата от "червени" фенове се насочи към Орлов мост, който бе блокиран от привържениците.

В протеста на запалянковците се включиха и част от легендите на клуба. Бившият треньор на клуба Стойчо Младенов също бе част от протеста в неговия начален етап, но напълно се разграничи от случилото се пред сградата на БФС, като обяви, че не бива да се стига до подобни сцени. Същото сториха и много "червени" фенове.

Привържениците са изключително недоволни от ситуацията в ЦСКА. Почти всички играчи на отбора вече са подали молби за разтрогване на договорите си и де факто тимът от "Борисовата градина" ще остане без отбор. Мнозина от искащите прекратяване договора си с ЦСКА вече са си намерили нови отбори. Под въпрос е и участието на тима в "А" група през новия сезон.

Източник: Gong.bg



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).