Георги Иванов: Селекцията задължава отбора за по-предно класиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 12.07.2013
1507
През това лято старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо направи една от най-мащабните селекции в клуба в последните 10-ина години. В тима бяха привлечени Кирил Котев, Михаил Венков, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Даниел Младенов, Иван Коконов, Бакари, а скоро официално част от отбора ще стане Даниел Георгиев, както и един измежду Стенли Окоро и Цион Цемах.

В интервю за Gong.bg Гонзо говори както за селекцията, така и за целите, които ще гони отборът през новия сезон.

Запитан дали има такъв играч в момента в Черно море, с който винаги да започва титулярния състав на тима, Георги Иванов отговори така: "Винаги има футболисти, които са фоворити за основата на един отбор. За момента няма футболист, от който да съм недоволен. Хубавото е, че има конкуренция. Казал съм им и на футболистите, че на база тяхното представяне в тренировката и мачовете, определям титулярния състав и нямам към никого абсолютно никакви сантименти".

За сериозната селекция: "Тя задължава клуба да бъде на по-предно класиране. Ние сме си поставили цел да сме в първата седмица. Задължава и футболистите, треньора и ръководството да сме на нивото, което се изисква от нас. Да, ние взехме много футболисти, но това не означава, че сме готови като отбор. Освободихме около 11 човека и отбор не се прави толкова лесно. Това само да събереш добри футболисти не значи, че вече имаш отбор. Целта пред мен и помощниците ми е тези футболисти, заедно с тези, които останаха да се адаптират, колкото се може по-бързо към начина на работа, който имаме. Трябва да изградят сплав, синхрон, който да ни помага да изпълним целите си. Много трудно се прави отбор за един месец.

В събота след контролата срещу Калиакра Георги Иванов ще определи кой да предпочете за десен външен халф между нигериеца Стенли Окоро и израелеца Цион Цемах.

"И двамата са добри футболисти, показват качества. Ще преценяваме за тях след мача", отсече Гонзо.

За централния нападател Бакари:"Във футбола гаранции никога няма. На Бакари съм му гледал два мача, в които остави добри впечатления.На фона на всички записи, които имахме и централни нападатели, които са ни предложени, Бакари беше най-добрият избор и по начина, по който играе най-ще допада на нашия стил. Като цяло централният нападател е много сложна позиция. Важно е движението, да умееш да създаваш пространства, да разполагаш с техника, да умееш да задържаш топката, да създаваш ситуация за гол и да вкарваш голове. Адаптацията на централния нападател винаги е сложен процес и от него най-вече зависи, той има качества".

За юношите в мъжкия отбор: "На позицията централен нападател в мъжкия отбор имаме Атанас Петров. Бекир Расим е опция за позицията на Георги Божилов. Слави Сталев има доста сериозна конкуренция в лицето на другите трима стопера. Всеки един футболист със своето представяне се налага в отбора. Дали ще играе, или няма да играе зависи изцяло от него", завърши Гонзо.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).