Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Точки без голове като стил на игра
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 22.08.2013Коментари (0)750
© Bulphoto
Откакто Георги Иванов-Гонзо дойде на "Тича", все повта­ря, че най-важното е Черно море да изгради свой соб­ствен стил на игра. Такъв, който да го отличава и да го прави разпознаваем сред другите отбори в А група. Е, този стил вече започва да придобива ясни очерта­ния. Точки без голове се превръща в запазена марка на моряците.

Не можем да не му признаем на Гонзо, че отборът му е неподражаем, ала не и привлекателен. Яв­но към момента за него за­щитата е най-доброто на­падение. С един вкаран гол от началото на сезона мо­ряците имат 6 точки в ак­тива си. Разполагат едновременно с най-добрата защита в А група и най-слабо­то нападение. Което, забе­лежете, е вкарало 4 пъти по-малко от последния в кла­сирането Пирин Гоце Дел­чев!

И ако досега нулите в го­ловия актив на Черно море можеше да се отдадат на някаква случайност или просто стечение на обстоя­телствата, то в понедел­ник срещу Берое варненци играха откровено за 0:0. За 90 минути не създадоха ни­то едно чисто голово поло­жение, а през втората част едва 2-3 пъти стигнаха до вратата на Иван Караджов. През по-голямата част от времето гледаха как да ба­вят играта и как топката да е по-далеч от тяхното наказателно поле. С подоб­но поведение гол няма как да се отбележи.

Гонзо обаче по никакъв начин не показа, че има желание отборът му да реализира и да стигне до победата. Вместо да по­търси различни варианти за атаката, да опита да промени нещо в предни пози­ции, той реши да пусне на терена всичките си налични защитници. Така в последни­те минути Черно море заи­гра с шестима бранители в жестока битка за точицата. Постигна я, но какво от това. За да реализира целта да влезе в първата седмица, тимът трябва да има коренно различна нагласа, за­щото разполага с по-сериозен потенциал от това по опълченски да увеличава точковия си актив.

Иначе не можем да отре­чем, че отбраната на Черно море функционира по отли­чен начин. След серия от ро­кади в първите мачове Геор­ги Иванов явно налучка чети­римата изпълнители, които неизменно са титуляри в по­следните три кръга. Синхро­нът между бранителите за­почва да сработва. Те се по­зиционират добре, почти не оставят празни простран­ствата грешките са сведени до минимум. Гонзо обаче не бива да се уповава изцяло на защитата, както го направи в Стара Загора.

Сега срещу Левски той има отлична възможност да покаже, че това е бил само един епизод от дългия фут­болен шампионат, че про­сто в дадения момент е на­мерил този начин на поведе­ние за най-удачен. Защото, ако това представяне се превърне в трайна тенден­ция, нищо добро не чака Черно море. В момента мо­ряците не са по-слаб отбор от сините. Затова трябва да излязат на "Георги Аспарухов" с нагласата да се на­диграват със своя съперник. Да действат далеч по-на­стойчиво в предни позиции и да търсят попадения. Не бива да "паркират автобу­са" пред вратата на Георги Китанов, а да хвърлят повечко усилия в опити да на­кажат съперника. Може и да се получи, но за целта тряб­ва поне да пробват.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 17
29.08.2013
28.08.2013
25.08.2013
25.08.2013
25.08.2013
24.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: