Петър Герчев представи новия "Спортен алманах на Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:10 / 28.05.2008
1515

Изданието може да се закупи от касите на билетния център в Двореца на културата и спорта


Избраният за спортен журналист №1 на Варна за изминалия век Петър Герчев представи поредното си произведение "Спортен алманах на Варна". Съдържащата над 640 страници творба е на книгоиздателска къща "Зограф" и е написана с огромната подкрепа на шефа на ДКС Симеон Варчев. В алманаха може да се открие спортната история на Варна от над 50 години насам, подробна информация за варненските успехи в България, Европа и целия свят.

Книгата е изготвена от скромен екип, в който влизат още спортните деятели Валентин Свраков, Венцеслав Венков, о.р. кап. I ранг Еньо Раличков и Любен Милков. На самото представяне на произведението авторът Петър Герчев разкри вълнуващ момент от спомените си за големия жокей Никола Белев, който печели републиканска титла в дисциплината прескачане с препятствия с 2 коня - Авлига и Лотос.

"Мнозина ме упрекват, че идеализирам спортистите и деятелите. Донякъде приемам упрека, но когато в Добрич (б.а. - тогавашен Толбухин) Никола Белев се пусна в републиканското първенство, кобилата, с която се състезаваше Авлига, бе твърде технична за тежкия терен на паркура. Животното почти бе изнемощяло и вечерта след първия ден Никола не си легна в хотела с чистите чаршафи, а спа до Авлига. На другия ден Авлига го направи републикански шампион", каза просълзен бате Петьо. "Спортният алманах на Варна" може да бъде закупен от касите на билетния център на ДКС срещу сумата от 20 лв.

Източник: Калоян Валериев


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).