Кметът откри учебната година в Спортното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:16 / 02.09.2013
2253
Сериозно присъствие на ВИП-гости украси тържествената церемония по откриването на новата учебна година във варненското спортно училище "Г.Бенковски". Кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общинския съвет Иван Луков и директорът на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова бяха официални гости за първия учебен ден, организаран блестящо от шефа на школото Евелина Янчева. Двама олимпийски шампиони също уважиха тържеството - Ивайло Маринов (бокс) и Янко Русев (щанги).

Директорът на Спортното училище Евелина Янчева пожела успешна учебна година на учениците и своите колеги.

В него учат точно 553 ученици, разпределени в 20 паралелки, като има и такива на индивидуално обучение. В училището се практикуват 16 вида спорт. Училището е едно от образцовите у нас. Знамето днес бе вдигнато от капитанката на националния девически отбор по баскетбол Борислава Христова, реализатор №1 на европейското първенство. Медалистите от различни големи международни форуми Нестър Несторов (борба) и Душко Благовестов (бокс) бяха нейни асистенти.

Източник: в. "Черно море"



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).