Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Даниел Димов и Тодор Колев с трудни съперници на европейското
Автор: Екип Varna24.bg 19:52 / 02.06.2008Коментари (0)1131
© Михаил Дечев
Българският национален отбор до 19 години изтегли тежък жребий за европейското първенство в тази възраст, което ще се проведе в Чехия през юли. Момчетата на селекционера Михаил Мадански попаднаха в Група "А" на турнира, където жребият ги събра с отборите на Испания, Германия и Унгария. В състава са и футболистите на Черно море Тодор Колев и Даниел Димов.

Иберийците, които ще защитават своя трофей и дори ще се борят да го спечелят за трета поредна година, заедно с Германия са считани за фаворитите в нашата група. Испанците дори нямат загуба в турнира от сезон 2004/05, когато бяха победени от Франция, а това бе преди 22 мача. България и Унгария са считани за аутсайдери още преди да бъде теглен жребия.

В Група "В" домакините от Чехия се паднаха с Англия, Гърция и Италия.

Европейското първенство в Чехия започва на 14 юли, вторите мачове в групите ще се играят три дни по-късно, а надпреварата в групите финишира на 20 юли. Победителят от Група "А" среща втория от Група "В" в единия полуфинал, а във втория първия от Група "В" играе с втория от Група "А", мачовете са на 23 юли в Пилзен и Млада Болеслав. Финалът е в Яблонец и ще се играе на 26 юли. Третото място в групата дава право на участие на световното първенство в тази възраст.

"Програмата максимум е третото място в групата, въпреки че всички отиват на европейското с тази цел", заяви старши треньорът на тима Михаил Мадански пред Дарик. "Жребий като жребий. Ние едва ли сме се надявали той да е лек, защото тези осем отбора, които се класираха за европейското са най-силните на континента", добави Мадански. "Испания е европейски шампион в тази възраст и играха финал на световно първенство. За мен те са абсолютен фаворит. Отборът на Германия също е традиционно силен, с добри изяви в последните години. Силното представяне на Унгария също не се смята за изненада защото имат много силно поколение до 19 години, като повечето от играчите им се състезават в чужбина", коментира съперниците ни доцентът от НСА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: