Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Готвят бивши казарми във "Владиславово" за настаняване на бежанци
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 12.11.2013Коментари (48)12959
© Impact Press Group
Снимка Архив
Два бивши казармени района във Варна са предвидени за настаняване на бежанци. Това става ясно от писмения отговор на министъра на отбраната Ангел Найденов по повод парламентарно питане на ПП ГЕРБ.

Министерството на отбраната е предложило на Националния оперативен щаб "освободени войскови райони с отпаднала необходимост за ведомството", които да се ползват за настаняване на бежанци. Два от посочените общо 10 казармени района са в община Варна. Първият от тях е в кв. "Владислав Варненчик" и се простира на площ от 55,4 дка. Подходящи за настаняване на бежанци там са 4 многоетажни сгради, се уточнява в отговора на министъра на отбраната. Според него в бежански център може да се превърне и щабът на бившия казармен район в някогашното село Владиславово. Към днешна дата той също попада в границите на район "Владислав Варненчик".

Варненските народни представители от ПП ГЕРБ, които вече неведнъж настояваха правителството да даде яснота по темата, ще отправят ново питане към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"След като преди дни той остави без отговор въпросите ни за възможността да бъдат настанени бежанци във Варна, отново ще поставим проблема в пленарната зала на Народното събрание. Чрез механизмите за парламентарен контрол ще продължаваме да търсим ясна и конкретна информация, включително и относно плановете на управляващите да закрият Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР", категорични са варненските депутати Лиляна Павлова, Пламен Манушев, Емил Радев, Красимира Анастасова, Николай Апостолов, Павел Христов и Нели Петрова. Те настояват правителството да не взема решения, които не са съгласувани с местната власт и общественото мнение. За това единодушно се обявиха с декларация и общинските съветници във Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.11.2013 г.
0
 
 
кое безгръбначно дава военни съоръжения на радикални ислямисти алоооо?тея нашите там горе са забравили от много години за кого трябва да се грижат и защитават,признават публично че 50% от тях не са от сирия ама аде ся дошли са хората"Съвсем случайно са минали през турция-да бе да, дай сега пари,храна статут ще им дадеме,имат ли нямат ли документи кой го е грижа нали за всяка бройка пара вземат определени хора,ама нямаме и капацитет къде да ги настаняваме-ем чи то лесно дай сега по на армията обектите( то и без това нея вече я няма),в случая казармите,ще ги сложиме хорицата пък после като се окопаят ще ги махнеш нанайси.че и ама ТОЧНО владиславово,те малко са им манафите там сега и некви болни промити мозъци ще си имат на главата.това си е чиста проба провокация към народа,накрая ние ще сме виновни че ни бият и ограбват,а ако някой случайно отвърнат после ще има ама не са такива европейските ценности и в съда в устата става работата
Aнонимен
на 13.11.2013 г.
0
 
 
Ха да ви е честито... и да ги почерпите както подобава... хахаха :)
+1
 
 
Каква е тази инвазия,бе господа -милосърдните?Айде като сте толкова гостоприемни ги настанете в празните си хотели край черноморието! Колко още мангали ще можем да изхранваме и да носим на гърбовете си,а?Още от сега имат претенции за по-големи стаи и за топло.Ами много скоро ще искат още,и още!
Aнонимен
на 13.11.2013 г.
+1
 
 
Само срещу тлъста комисионна и много много пари някой би посмял да даде стратегически военни обекти било то и неизползвани в момента на "бежанци" за който не е ясно дали реално са такива и с каква цел идват точно в БГ. Никоя уважаваща себеси страна няма да го направи това нещо още повече да ги пусне в гъсто населен район със свой граждани. Някой се опитва по всякакъв начин да намери място за "тия" само и само да вземат парите покрай тях. Още малко ще почнат и училища и болници да затварят за да има къде да ги настаняват. И онзи чуждестранен бизнесмен който се появи от нищото и почна да им раздава апартаменти и пари също е много подозрителен, потенциална опасност за националната сигурност.
Aнонимен
на 13.11.2013 г.
+1
 
 
Палатков лагер някъде на южната граница, с 4 метрова ограда от бодлива тел отстрани, да им се носи храна и дрехи, докато не се разгледат документите им и не се установи статута им. Какви са тия волности? Да ги пускат крайно радикалната мюсулманска паплач след нормалните чора? Било то турци или българи! Че нали ще се избием бе?
+1
 
 
Сирма,те разчитат точно на такива добри хорица като вас!Може и да не крадат,може ида не нападат,но помислете какво ще стане,ако се настанят трайно в страната ни!Те няма да работят,ще ги храним ние,ще се народят поколения,които ще се изхранват от вашите деца,да не говорим за ислямската инвазия в Европа!Не бъдете толкова простодушни!Европа не ги иска,тези,които ще поискат да заминат на запад,ще бъдат върнати,тъй като има закон,за който малко хора знаят,че могат да бъдат върнати обратно в страната,която първа им е дала статут на бежанец!
+1
 
 
да не ги пращат че трябва след тва отново да ги извозват :хД
+1
 
 
Леле мале не ми се мисли !Нямам нищо против бежанците но ние малко ли сме че и те станахме кото дядовата ръкавичка!!!
Aнонимен
на 12.11.2013 г.
+1
 
 
Хайде да те видим сега Портних.Защити интереса на варненци,иначе на следващите изобри и аут.
+1
 
 
ужас.....ще напълнят и варна.....тежко и горко ни с тия цигани.....наашите са ни малко
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: