Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ-Варна очакват отговор от Цветлин Йовчев за бежанския лагер във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 14.11.2013Коментари (1)3213
© Impact Press Group
Varna24.bg ви предоставя парламентарното питане на депутатите от ГЕРБ-Варна към Цветлин Йовчев, относно идеята за изграждането на бежански лагер във Варна. Питането е внесено вчера, а отговорът е планиран за 20 ноември. Ето и пълния текст:

Въпрос от: Павел Алексиев Христов, Емил Йорданов Радев и Нели Рускова Петрова, народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ от 03 МИР -Варна

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 89 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасяме въпрос

ОТНОСНО: Вярно ли е, че предстои настаняване на бежанци на територията на Община Варна? Предстои ли превръщане в центрове за настаняване на бежанци на обекти собственост на МВР, като например Центъра за специализация и професионална подготовка към МВР в гр. Варна или в обекти на министерство на отбраната във войскови райони с отпаднала необходимост за ведомството, като щабът и 4 многоетажни сгради на бившия казармен район находящ се в гр. Варна, кв. "Владислав Варненчик" или в други обекти държавна или общинска собственост на територията на Варненска област ? Обсъждано ли е с органите на местно самоуправление на общините на територията на Варненска област разкриването на центрове за настаняване на бежанци и взети ли са под внимание техните становища по въпроса и предвидено ли е да бъдат осигурени средства на засегнатите общини за покриване на социални, здравни и образователни нужди на бежанците?

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

От писмения отговор на министъра на отбраната Ангел Найденов по повод парламентарно питане на ПП ГЕРБ става ясно, че два бивши казармени района във Варна са предвидени за настаняване на бежанци.Министерството на отбраната е предложило на Националния оперативен щаб "освободени войскови райони с отпаднала необходимост за ведомството", които да се ползват за настаняване на бежанци. Два от посочените общо 10 казармени района са в община Варна. Първият от тях към МВР в гр. Варна част от сградния му фонд да бъде превърнат в бежански център.

През месец октомври Общински съвет - Варна прие единодушно декларация в която е в кв. "Владислав Варненчик" и се простира на площ от 55,4 дка. Подходящи за настаняване на бежанци там са 4 мноетажни сгради, се уточнява в отговора на министъра на отбраната. Според него в бежански център може да се превърне и щабът на бившия казармен район в някогашното село Владиславово. Към днешна дата той също попада в границите на район "Владислав Варненчик". Изтече информация , че е възможно след закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка се настоява правителството да не взема решения разкриване на бежански центрове без те да са съгласувани с местната власт и гражданското общество. Няма и решение на въпросите от къде ще бъдат осигурени средства на засегнатите общини за покриване на социални, здравни и образователни нужди на бежанците.

Във връзка с гореизложеното и предвид обстоятелството, че описания по-горе проблем е от компетенциите на Министерство на вътрешните работи, бихме искали да получим отговори на следните въпроси:

Вярно ли е, че предстои настаняване на бежанци на територията на Община Варна? Предстои ли превръщане в центрове за настаняване на бежанци на обекти собственост на МВР, като например Центъра за специализация и професионална подготовка към МВР в гр. Варна или в обекти на министерство на отбраната във войскови райони с отпаднала необходимост за ведомството, като щабът и 4 многоетажни сгради на бившия казармен район находящ се в гр. Варна, кв. "Владислав Варненчик" или в други обекти държавна или общинска собственост на територията на Варненска област ? Обсъждано ли е с органите на местно самоуправление на общините на територията на Варненска област разкриването на центрове за настаняване на бежанци и взети ли са под внимание техните становища по въпроса и предвидено ли е да бъдат осигурени средства на засегнатите общини за покриване на социални, здравни и образователни нужди на бежанците?


На основание чл. 90, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, молим отговорът на въпроса, отправен към Вас, да бъде в писмен вид.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.11.2013 г.
0
 
 
КАКВИ ОТГОВОРИ ЧАКАТЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ?! ТЕ НЕ МОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ТОВА НИВО. "СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА"
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: