Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внесоха сигнал до Цацаров за предполагаема престъпна група около Пеевски
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 25.02.2014Коментари (12)1564
© Bulfoto
Протестна мрежа внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него собственик на КТБ Цветан Василев и партийния функционер Николай Бареков, се казва в съобщение на Noresharski.com.

Копие от документа ще бъде изпратено до Президента на Република България Росен Плевнелиев, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС.

С това де юре Протестна мрежа започва изпълнението на заложеното в декларацията й от 17 октомври основен принцип на операция "Чисти ръце", а именно: Премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, и се очаква от прокуратурата да извърши проверка по тях за евентуалното наличие на престъпление от общ характер.

Документът има няколко направления. Първото е за народния представител от ПП на ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски. Анализирани са декларациите подадени от Пеевски пред Сметната палата, както и реалния му стандарт на живот. В сигнала има данни относно:

- имотното му състояние
- ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни
юрисдикции
- съмнения за спрени разследвания
търговия с влияние
- неспазена процедура за допуск до класифицирана информация 
- подозрения за пробив в националната сигурност

Второто направление на сигнала е свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Пеевски - Ирена Кръстева.

Третото направление в сигнала е във връзка с факта, че контролираната от Цветан Василев банка - КТБ има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения (вкл. и връзки с Пеевски и Кръстева, споменати в първата част).

Четвъртото направление на сигнала е за произхода на средствата на движението "България без цензура".

В сигнала до главния прокурор се обръща внимание, че е налице обвързаност между ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) и лица, визирани в сигнала, и се иска от Цацаров да определи друга структура, която да извърши проверката.

Доколкото в сигнала се визира възможен пробив в системата за сигурност в 3-те дни, в които Делян Пеевски беше действаш шеф на ДАНС (избран от управляващата коалиция от АТАКА-ДПС-БСП по предложение на премиера Пламен Орешарски), копие е изпратено до президента, Европейската комисия и посолствата на държавите от които са 33-те партньорски служби на ДАНС.

Това е първият от поредица сигнали, които Протестна мрежа ще внесе в прокуратурата в изпълнение на операцията "Чисти ръце" и една от ултимативните й цели, а именно:Операция "Чисти ръце" означава изваждането на мафията от обществения живот, установяване на върховенство на закона, разделение на властите и връщане на смисъла на демократичните институции.

Сигналът е изпратен до всички 33 партньорски служби на ДАНС от страните в Европейския съюз и САЩ.




Още по темата: общо новини по темата: 230
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хахах те всичките си имат такива групички
-3
 
 
Буферите, ако са грамотни изобщо, могат от изнесеното тук да разберат, че сигналът не касае пряко Цветан Василев, а управляваната от него банка. За кредити към свързани лица в пропорции, многократно надхвърлящи законовите ограничения. Както и че същата банка има връзки с Пеевски и Кръстева. Възниква въпросът: Какво може да направи Главният Прокурор на Републиката срещу банката? Голям Въпрос! Най-много да сигнализира на свой ред БНБ, а нататък БНБ има думата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: