Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (6)
Черно море падна от Ботев при U17
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 01.03.2014Коментари (0)963
©
Ботев победи с 1:0 Черно море в мач от 17-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на "канарчетата" в Коматево. Срещата предложи изключително голям брой голови положения и пред двете врати. Победното попадение за "жълто-черните" падна в 48-ата минута и бе дело на Виктор Пенчев.

Още в първата минута Исмет Рамадан проби добре и и стреля, но в аут. В 3-ата минута възпитаниците на Иван Цветанов направиха феноменален пропуск, след като Борис Тютюков проби отлично по левия фланг и изпрати топката към непокрития Милко Георгиев, който от 3 метра прати топката покрай десния страничен стълб. В 8-ата минута Виктор Пенчев успя да залъже защитник и шутира, но слабо и неточно. В 15-ата минута "моряците" също пропуснаха страхотно положение, като играч в "зелено-бяло" бе оставен абсолютно непокрит около малкото наказателно поле, но ударът му също бе неточен.

3 минути по-късно Милко Георгиев центрира в наказателното поле на Черно море, където Борис Тютюков и Исмет Рамадан си попречиха взаимно и изтърваха ново отлично положение. В 28-ата минута вратарят на гостите сбърка при изнасянето на топката и тя попадна в Милко Георгиев, който пусна отличен пас зад защитата на варненци към Исмет Рамадан и той шутира, но в опита си да прехвърли вратаря прати топката над напречната греда. Минута по-късно Виктор Пенчев подаде към Исмет Рамадан, който навлезе в наказателното поле и пробва прострелно центриране, вратарят изби, но топката попадна право на крака на Пенчев и той шутира, но над вратата.

След почивката положенията продължиха да летят едно след друго. В 41-ата минута в наказателното поле на гостите се получи страхотно меле, което завърши с неточен удар на Рамадан. 5 минути по-късно, след удар от границата на наказателното поле, топката се удари в напречната греда на вратата на "канарчетата". 60 секунди след това Милко Георгиев направи нов пропуск, след като от близка дистанция стреля в аут. В 48-ата минута резултатът бе открит, след като Димитър Хубинов центрира отлично в наказателното поле на Черно море, а Виктор Пенчев с глава прати топката в мрежата на варненци. 2 минути по-късно Боби Тютюков премина през защитник на варненци и центрира успоредно на голлинията, но двама футболисти в жълто-черно се разминаха с топката.

В 55-ата минута варненци можеха да стигнат до равенството, след като играч на Черно море успя да стреля опасно към вратата на Стамен Бояджиев, но топката профуча над напречната греда. 2 минути по-късно Милко Георгиев центрира топката в наказателното поле на гостите, а Исмет Рамадан я изпрати с глава в аут. В 59-ата минута Виктор Пенчев успя да сътвори най-красивата ситуация в мача, след като с изключително елегантен финт успя да преодолее защитник на Черно море и остана очи в очи с вратаря на гостите, но стражът на варненци се намеси добре и улови топката. Последваха два идентични пропуска на Боби Тютюков, който успя да пробие по крилото, но ударите му бяха неточни. В 75-ата минута влезлият като смяна Йосиф Табаков пробва мощен удар от воле, но топката премина покрай гредата. До края на срещата "канарчетата" владееха топката и не дадоха шанс на гостите да стигнат до голово положение пред вратата на Стамен Бояджиев.

По този начин "канарчетата" се доближиха само на три точки от лидера Лудогорец преди изиграването на останалите срещи. В следващия кръг "жълто-черните" гостуват на Векта.

Съставът на Ботев: Стамен Бояджиев, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов, Атанас Куманов, Димитър Хубинов, Милко Георгиев (77` Жак Пехливанов), Радослав Апостолов, Йордан Атанасов, Борис Тютюков (71`Александър Грънчарски), Виктор Пенчев (76` Арам Адамян), Исмет Рамадан (58` Йосиф Табаков)

Източник: botevplovdiv.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: