Анелия Карова от "Комфорт“ №1 на пинг-понг в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 04.03.2014
735
Тенис на маса във Варна се играе от 82 години, но за първи път имаме шампион на България в индивидуалната надпревара за мъже и жени. Името си със златни букви в аналите записа Анелия Карова от СКТМ "Комфорт", която разби конкуренцията в София. 22-годишната националка победи на финала с 4:2 Сибел Ремзи от НСА и грабна титлата. На 1/2-финала Анелия се справи с Жана Петрова от "Стоянстрой", надигравайки я с 4:3.

Другата звезда на "Комфорт" - Таня Карамфилова, се окичи с бронз, след като на 1/2-финала отстъпи пред Ремзи с 0:4. На двойки Карова и Карамфилова също са трети, а шампионки са Ремзи и съотборничката й Елица Зафирова.

Анелия Карова е на 22 години и е от Панагюрище. Привлечена е в СКТМ "Комфорт" преди 2 години от главния треньор Антон Радушев. В момента личен наставник на шампионката е Георги Даскалов. "50 години съм треньор, но това е четвъртият ми най-щастлив момент в кариерата след трите ни отборни титли при жените", каза за "Народно дело" Радушев.

Щастливата Анелия пък благодари на Георги Даскалов. "Благодаря на човека, който определено знае как се печелят шампионски титли. Искрени благодарности и за това, че вярваше в мен, дори и когато аз самата си нямах доверие", заяви Карова.

В далечната 1949 г. златен медал при мъжете е спечелил и варненецът Владимир Хаджистоянов, но като състезател на софийски клуб. Преди две години той бе погребан във Варна.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).