Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Никола Спасов: Трябват ми двама нападатели
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 23.06.2008Коментари (0)1710
© impactpressgroup.org
Черно море се събра за първа тренировка още в четвъртък, но едва днес бе официалният старт на лятната подготовка. Сутринта тимът проведе крос на Аладжа манастир, в който се включи и бившият национал Милен Петков. Той отказа да говори пред медиите, тъй като му трябвало разрешение от ръководството, но старши треньорът Никола Спасов отдели внимание на представителите на четвъртата власт.

- Г-н Спасов, как започва подготовката на отбора?
- Започваме по нормалния начин, направихме едно встъпително занимание за седмицата. Ще се готвим във Варна. Ще имаме четири дни двуразови тренировки и две единични за шест дни. Ще се завиши обема на работа следващата седмица. През третата седмица, която е преди мачовете от турнира за Купата на УЕФА, ще нормализираме тренировките и ще се сстремим да сме в оптимално състояние за първия мач на 17 юли.
- Кои са новите попълнения в отбора?
- Сигурни наши нови футболисти са Танко Дяков с догоор за три години, Георги Илиев и Йордан Юруков за по две, а Милен Петков е с 1+1. Това са хората, които на този етап ще подсилят Черно море за новото първенство. Остава само да дойдат на проби още двама нападатели. Само там все още не можем да намерим подходящи хора. Но съм сигурен, че до края на седмицата или през следващата, ще имаме конкретни хора в отбора на този пост. В крайна сметка не се притеснявам, че се бавим в избора ни на централен нападател, тъй като на този пост трудно се намират футболисти. Начинът, по който работим ни дава сигурност и увереност, че ще направим добра година.
- От кои държави са чаканите нападатели?
- Конкретно не мога да ви кажа. И чужденци чакаме, и българин може да бъде.
- Ще търсите ли десен защитник, предвид раздялата с Кирил Джоров?
- Десен защитник търся, но трябва да е нещо изключително добро, за да го вземем, иначе ще адаптираме някой от полузащитниците, които имаме в нашия отбор. Сигурен съм, че ще се
© Ole-bg.com
справи, изпробвахме го на лагера в Турция през зимата. Не ме притеснява толкова постът десен защитник, колкото нападателя.
- Бившият младежки национал на Македония Трайче Лостовски колко време ще остане на проби в Черно море?
- Поне още една седмица.
- Значи ли, че с един-двама нападатели селекцията на Черно море почти на 100 процента приключва?
- Да, абсолютно!
- Какви са впечатленията ви от румънеца Мариус Сава?
- Много е късо времето, за да имам конкретни впечатления. Досега сме имали само две тренировки на късо разстояние, през тази седмица вече ще са по-различни заниманията. В събота ще имаме двустранна игра, на която вече ще имам по-конкретни впечатления. Планирам я за събота след обяд, зависи и от времето. Теренът все още не е уточнен. Ако е нормално времето, ще си играем на "Тича".
- Константин Мирчев поднови ли си договора?
- Не, Косьо не е вече наш футболист. В момента с отбора тренират играчите от миналата година, новите с договорите и останалите, които са на проби. Това са Трайче Лостовски, Мариус Сава, нашият юноша Никола Василев и Марио Георгиев. Марио е едно момче, на което давам възможност да тренира, евентуално за нещо по-продължително, но не е подписал договор.
- Кога очаквате Рикардо Андре и Периш?
- Рикардо се прибира днес и утре почва да тренира с отбора. Периш се прибира на 1 юли. Ще може да играе в УЕФА, ако е в добро състояние.
- Има ли договорени контроли?
- Две са. Едната е на 5 юли с Интернационал (Баку), а другата на 24 юли с Пафос (Кипър). Искам контролите да са общо три и в момента търсим съперник за 10 юли.
- Какви са целите за Купата на УЕФА?
- Естествено, че ще играем за победа. Ще гоним преминаване на първия кръг, след което ще търсим класиране и за по-напред. Всичко зависи и от жребия.

Забележка: Използвани са въпроси и на други медии

Още по темата: общо новини по темата: 15
01.08.2008
09.07.2008
08.07.2008
02.07.2008
27.06.2008
25.06.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: