Спряха водата за терена на стадион "Спартак“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:49 / 11.04.2014
1670
Странни работи стават в Спартак 1918. Отборът върви силно напролет, но бъдещето му отново е обвито в мъгла. Това се разбра на вчерашната редовна пресконференция, на която Атанас Атанасов разкри, че водата за терена е спряна, а договорът за отдаването на стадиона под наем на клуба не е подписан.

"Собствениците на стадиона от Спортен комплекс "Спартак" АД (бел. ред. "Инжстрой") са спрели водата за терена. Това ми каза работникът. Той трябва да полива тревата преди всяка тренировка, за да е мека, но в момента няма възможност да го прави. Теренът е отвратителен. Футболистите тропат като коне и вече чувстват болежки в кръста. Не можем да правим както трябва и тактическите упражнения, защото топката отскача на различни посоки. Момчетата дори се шегуват, че е по-добре да играем само на чужди терени, където условията за футбол са идеални. Сега работникът взема вода от каптаж, която обаче стига за поливане на едва 1/3 от терена, тъй като е необходима и за пистата", разкри Атанасов. Относно договора за безвъзмездното отдаване на стадиона под наем на клуба за девет години и половина Атанасов уточни: "Още не е подписан, защото не е изгоден за клуба. Причината е, че в него има точка за преждевременно прекратяване по всяко време при едностранно предизвестие на една от двете страни. Това затруднява намирането на спонсори, защото няма бизнесмен, който би инвестирал в нещо, което не е негово."

Запитан възможно ли е подобни проблеми да провалят лятната селекция и основата, която бе поставена тази пролет, да се срине, а Атанасов да напусне, той каза: "Вижте, има наченки за привличане на богати хора, които да помагат на клуба, и се прави всичко възможно за финансовото му обезпечаване. Работим и по селекцията, но засега бъдещето ни остава неясно. Има негативни елементи, които пречат на отбора да върви нагоре."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).