Ботев излъга Черно море във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:15 / 30.04.2014
1209
Черно море загуби у дома от Ботев с минималното 0:1 в среща от междинния 35-и кръг на "А" група. Единственото попадение за "канарчетата" реализира Александру Куртеан в 20-ата минута.

Това беше втора домакинска загуба за "моряците" от началото на сезона, преди това те отстъпиха в морската столица с 1:2 от Литекс.

Пловдивчани влезаха по-добре в мача на "Тича" и още в 7-ата минута бяха много близо до откриването на резултата, когато Георги Сърмов отправи много хубав удар от дистанция, но Георги Китанов с вещина спаси. 

Варненци отговориха с опасен удар на Коконов, но ударът на играча в "зелено-бяло" от границата на наказателното поле се оказа неуспешен.

В края на първата част "моряците" бяха много близо до възстановяването на резултата, но Бакари не успя да засече отблизо центриране на Михаил Венков.

След почивката Черно море се нанесе изцяло в половината на "жълто-черните" с опит да промени резултата от двубоя. В 50-ата минута Венков за пореден път проби по крилото и центрира около точката на дузпата, където Георги Божилов засече с летящ плонж, но не намери целта.

В последните минути натиска на домакините се усили, но възпитаниците на Станимир Стоилов бяха безгрешни в днешната среща и напълно заслужено си спечелиха 3 точки от Варна.

С победата Ботев събра актив от 63 точки, които го отреждат на 4-та позиция. Черно море е 6-ти с 51 пункта. 

Черно море - Ботев 0:1
0:1 Куртеан 20'

Черно море: Китанов, Александров, Станчев, Котев (к) (Сталев 45'), Венков, Паланков, Бергонси (Георгиев), Божилов, Коконов (Д. Атанасов), Бакари, Домовчийски

Ботев: Стаховяк, Христов, Лукин, Бенга, Филипов, Сърмов, Огнянов (Анисе), Куртеан, Ромарио (Иршак), Педро, Цветков (к)



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).