Македонец в треньорския щаб на Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 27.05.2014
1138
Македонецът Жикица Тасевски ще помага на Сашо Станков в Черно море. Както е известно, двамата работеха в екип в Локомотив (Пд) през миналия сезон, като Тасевски не издържа на безпаричието и напрежението и си тръгна два кръга преди края. Впоследствие той е разтрогнал договора си с клуба.

36-годишният Тасевски е бил старши треньор на всички големи отбори в Македония - Работнички , Вардар и Металург. Водил е също и младежкия национален отбор до 19 години. Преди 3 години като наставник на Металург се е изправил срещу Локомотив (Сф) в предварителния кръг на Лига Европа. Първият мач в Скопие завърши 0:0, а в София Локо измъкна 3:2 след драма и продължи.

Според Жикица в момента българското първенство е с няколко нива по-качествено от македонското. Това се доказва и от изявите на Лудогорец в евротурнирите, както и в мачовете за първенството и спора за титлата и евроквотите.

"Представянето на българския национален отбор, който до последно имаше шанс за участие на баражи за световното, също е доказателство, че сте по-напред от нас. Влагането на пари в базите също ще доведе до добро бъдеще на българския футбол", смята Тасевски.

Разбра се още, че в щаба на Станков ще останат Емануил Луканов и треньорът на вратарите Стоян Ставрев. Луканов ще е от голяма полза на новия наставник, тъй като знае италиански, испански и английски език и това му дава огромно предимство в комуникацията с чужденците.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).