Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бедствено положение в редица населени места в община Аксаково
Автор: Екип Varna24.bg 14:14 / 20.06.2014Коментари (0)1651
© Impact Press Group
Община Аксаково обяви бедствено положение на територията на населените места Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Радево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево и гр. Игнатиево. Обявена е и готовност за евакуация на 200 души от селата Ботево и Засмяно, тъй като има опасност от преливане на двата язовира - "Ботево" и "Засмяно".

Критично е и положението в село Долище, чиито улици бяха буквално отнесени от предишния порой преди няколко дни. Издълбаните пътища в момента са превърнати в долове, пълни с вода. Селото е буквално разделено на две. Нарушени са връзките между селата и придвижването е почти невъзможно.

В заповедта на кмета за обявяване на бедствено положение се посочва, че вследствие на обилния дъжд, придружен със силен вятър, през изминалото денонощие, на територията на Община Аксаково е прекъснат достъпът до част от населените места. Между с.Водица и с.Засмяно е залят мостът, свързващ двете села. В с. Г.Кантарджиево е прекъснат достъпа вследствие на заливане на моста между селото и главния път; изцяло е отнесена пътната настилка в следствие на преливане на реката и свличане на вода от високите части на с. Долище.

Нивото на реката в с.Крумово се е покачило драстично и е прекъсната връзката между двата квартала на селото, предизвикано е преливане на ретензионния басейн на Регионалното депо за ТБО в с. Въглен. Преливането на язовира в с. Ботево е довело до повишаване нивото на реката, вследствие, на което вода е излязла от коритото и ниската част на селото е под вода. Заляти изцяло са улиците, дворовете и приземните етажи в жилищни сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Радево, Долище, Куманово, Орешак, Ген. Кантарджиево и гр. Игнатиево. В посочените населени места е прекъснато електрическото захранване и водоснабдяването. За овладяване на бедствието Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния, ведомствените и областен щаб за защита при бедствия, назначен със Заповед на кмета преминава на непрекъснат режим на работа.

Със заповедта на кмета Атанас Стоилов се забранява влизането, пребиваването и движението на МПС в района на бедствието, освен тези на екипите за овладяване на бедствието. При отказ от доброволно напускане на опасни за живота на гражданите сгради, да се извърши принудително извеждане на същите.Бедственото положение остава в сила до 9.00 часа на 21.06.2014г.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 142
24.06.2015 »
20.06.2015 »
17.02.2015 »
08.01.2015 »
18.12.2014 »
15.12.2014 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: