Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Половин Европа иска варненска баскетболистка
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 31.07.2014Коментари (0)353
© "Народно дело"
Отбори от няколко европейски държави, сред които Испания, Турция, Франция и Словения, са поискали да привлекат в редиците си варненската баскетболистка Борислава Христова. 

Вече няколко години тя поддържа изключително високо ниво и въпреки че е само на 18, има сериозна кариера зад гърба си. Наскоро тя бе избрана за MVP на европейското първенство за девойки до 18 г., където стана и топреализатор със средно по 27,9 точки на мач, а попадна и в идеалната петица. Това бе второ европейско на талантливата баскетболистка за лятото, след това при 20-годишните, като трябва да се отбележи, че само в рамките на 24 дни тя изигра общо 17 мача с националните ни тимове. През последния сезон пък Христова игра за женския тим на ЛУКойл Нефтохимик средно по 30 минути на двубой.

Самата състезателка, която е рожба на школата на Черно море-Одесос, разкри, че мечтата й е да играе в турския гранд Фенербахче, а един ден да стане част и от женската НБА. "В Турция организацията е перфектна и е страхотно силно първенство. Имам вариант и да играя в Словения, като получих оферти и от няколко други държави. Смятам, че за да стигна до женската НБА, което е моята мечта, първо трябва да направя стабилна кариера в Европа", призна Христова.

За наградите си от Евро 2014 варненката каза: "Тези отличия са голямо признание за мен. Казах си преди две години, когато ги спечелих за пръв път, че ще работя много. Това, че играх миналия сезон в ЛУКойл Нефтохимик, ми помогна много. Георги Божков с националния отбор жени също ми помогна много да се развия. Изиграх и доста мачове с националния отбор до 20 години".

Нейният треньор Венцислав Гечев е щастлив, че Борислава е успяла да развие таланта си. Той бе в треньорския щаб на европейското, като в тима бяха още две варненки - Сюлюбе Мехмедова и Мария Камбурова. Тимът ни свърши седми, но според Гечев е имал сили за топ 4. Лош късмет и съдии обаче са повлияли на националките ни до 18 г. в някои от мачовете.

За новия сезон Гечев се надява спонсори да помогнат на Черно море-Одесос за участие в първия ешелон на баскет първенството при дамите, но необходимите средства за това са 200-300 хиляди лева. Затова варненки ще участват от името на Икономическия университет в женската "А" група.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да се пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: