Ботев нанесе първа загуба на Черно море в "А" група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:02 / 03.08.2014
1245
Отборът на Ботев нанесе първа загуба на Черно море в "А" група, след като в мач от 3-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:1 над "моряците" в "Коматево".

Томаш Иршак изведе "жълто-черните" напред в 19-ата минута. Чехът се възползва от прекрасен пас на свой съотборник и останал сам срещу Георги Китанов не сбърка - 1:0. 

Минута по-късно Цветелен Чунчуков пропусна да удвои останал очи в очи с Китанов, но стражът на варненци спаси.

В 31-ата минута "моряците" пропуснаха да изравнят резултата, след като при центриране успоредно на голлинията Коконов имаше шанс да засече топката, но Пламен Николов изби в последния момент.

Малко след това Симеон Райков отправи опасен удар от пряк свободен удар, но Михаил Иванов се намеси и предотврати попадение.

Натискът на Черно море даде резултат в края на полувремето. Стенио дос Сантос се възползва от колективна грешка в защитата на "канарчетата", след изпълнение на корнер и отблизо с шпагат вкара за 1:1.

В началото на втората част Росен Колев се озова на стрелкова позиция след хубава атака на Ботев, но бранителят пропусна да накаже бившите си съотборници. 

В 62-ата минута Стенио дос Сантос пропусна да отбележи втория си гол в мача след нова грешка в защита на домакините. Този път Йордан Христов сбърка и позволи на халфа да стреля от дистанция, но топката мина встрани от вратата. 

В 82-ата минута Михаил Иванов спаси "канарчетата" от втори гол, след като успя с вещина да отрази удал на Мирослав Манолов

Резервата Юнес Хамза се превърна в герой за Ботев носейки 3-те точки за своя тим. Тунизийският национал, който иска да напусне клуба се възползва от прекрасен пас на Томаш Иршак минути преди края и вкара за крайното 2:1

Ботев - Черно море 2:1
1:0 Иршак (18)
1:1 Стенио (44)
2:1 Хамза (84)

Ботев: Иванов, Христов, Николов, Колев, Филипов, Иршак, Огнянов, Васев, Вандер (Хамза), Цветков (Дрянов), Чунчуков

Черно море: Китанов, Александров, Сталев (Атанасов), Котев, Венков, Стенио, Паланков, Коконов (Бакари), Райков (Курьор), Божилов, Манолов



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).