Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
На 8 август ще се състои официалното откриване на Регата "България си ти! – Порт Варна 2014“
Автор: Екип Varna24.bg 14:07 / 08.08.2014Коментари (0)514
©
Ще се състои официалното откриване на Регата "България си ти! - Порт Варна 2014" и официалното награждаване на децата-победители в Регатата, съобщиха от пресцентъра на сдружението. Организатор на проявата е Сдружение "България си ти!", а домакин е Яхт-клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна".

Участниците са на възраст от 5 до 20 г., като за първи път регата ще се организира в подобен формат и ще бъде по-мащабна от предходни години. 

От 7 до 10 август деца и младежи от цялата страна ще се състезават за купите в Клас: Оптимист, Клас: Лазер 4.7, Клас: 420, Клас: 470. Купи, медали и материални награди ще получат победителите във всеки клас. Заявените участници до момента са както следва: клас Оптимист - 47 участника, Клас Лазер 4,7 - 11 участника, Клас 420 - 6 лодки, клас 470 - 3 лодки, общо 75 състезателя от 7 спортни клуба. 

Ще се прилага Минималната система на класиране, съгласно Състезателните правила по ветроходство. Поне 3 гонки трябва да бъдат завършени, за да образуват серия. При проведени 5, 6, 7, 8 или 9 гонки ще се изключва резултата от една гонка при класирането на всеки състезател, а при проведени 10 и повече гонки ще се изключват по два най-лоши резултата. 

Ще бъде направено и отборно класиране, за най-добре представилия се клуб. За целите на отборното класиране ще бъде давана по 1 точка за 3-то място, 2 точки за 2-ро място и 3 точки за първо място. Победителят ще бъде клубът с най-много точки.

На 10 август (неделя) от 18:00 часа край акваторията на Варненския залив ще се състои официалното награждаване. В него специалното участие ще вземат г-н Петко Бочаров, г-н Христо Григоров, Георги Глушков, г-н Свилен Кръстанов, г-жа Рут Джейкъбсън, Бобо, Печенката, Маги Джанаварова, Васил Петров, представители на ръководството на ВМС, Медицински университет - Варна, Висше военноморско училище "Н. Вапцаров"-Варна и още много други.

Ще бъдат връчени награди на всички състезатели, заели първо, второ и трето място в съответните класове и възрастови групи на проявата, както и на отборите класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място. Награди няма да се връчват на яхти, непредставени на церемонията по награждаването и закриването на регатата. Отборът взел първо място има право да изпрати една лодка на регата Европа Къп Румъния от 29 до 31 август 2014 от името и на разноски на "България си ти".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да се пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: