Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Юноша на "моряците" прави фурор в Ангола
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 13.08.2014Коментари (0)418
© "Народно дело"
Юношата на Черно море Румен Николов направи страхотен мач за Академика до Лобито във втора дивизия на Ангола. Той вкара и двата гола за победата с 2:1 над един от претендентите за промоция в елита - Петро до Уамбо.

Отборът на варненеца е лидер със 7 точки след третия кръг на първенството. Любопитното е, че заради важността на двубоя играчите на Академика до Лобито бяха на лагер не един, а два дни преди мача в голяма къща далеч от стадиона на брега на океана. Националната телевизия, която предава само двубои от Висшата лига, бе пратила свой екип заради големия заряд на срещата. По трибуните пък имаше 9-10 хиляди зрители, които създадоха невероятна атмосфера.

Мачът започна добре за тима на нападателя, който бе домакин в срещата. Още в третата минута след центриране от корнер към втора греда капитанът на отбора върна топката успоредно на вратата и Николов от малкия пеналт изпревари футболиста, който го пазеше, и насочи топката в мрежата - 1:0. До края на полувремето играта бе равностойна, а домакините имаха още 2-3 възможности, но до гол така и не се стигна.

Още със започването на второто полувреме Уамбо върнаха гола. В 62-рата минута отборът на Лобито спечели фаул на границата на наказателното поле. Най-опитният в отбора стреля силно в ъгъла на вратаря и той изби топката. Румен Николов се оказа на правилното място и успя да довкара отбитата топка, с което даде нов аванс на своя тим. Това буквално взриви трибуните, като феновете започнаха да пеят и да свирят местни народни песни и да танцуват. След гола Уамбо вдигнаха оборотите и създадоха няколко опасни положения, едно от които беше доста чисто в самия край на срещата, но гол така и не падна.

"След победата поздравихме празнуващата публика, а феновете отново пееха песни и танцуваха африкански танци. Имаше толкова много хора извън стадиона, които ни чакаха да излезем, че се наложи да дойде един цивилен пикап със затъмнени стъкла, качихме се в него набързо и ни ескортираха до вкъщи", заяви Николов.

След третия кръг тимът му е едноличен лидер със 7 точки и голова разлика 3:1. Следващите ги два тима са с по 4 точки, а на един от тях Академика до Лобито гостува следващата седмица.

Заедно с Николов в анголския тим са още двама български футболисти - Христо Лемперов и Емил Рачев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: