Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Тодор Славов втори на V1 Challenge във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:39 / 26.08.2014Коментари (0)296
©
Иновативният автомобилен шампионат V1 Challenge България отново предложи страхотно зрелище за феновете на моторните спортове, които видяха как Искрен Маринов спечели първата си победа в състезанията с малките, но мощни Volkicar автомобили на картинг писта "Варна". Дебютантът в надпреварата оцеля в луда надпревара и остави зад себе си на почетната стълбичка представителя на домакините от морската столица Тодор Славов и главното действащо лице в по-голямата част от екшъна Костадин Щерев.

Драмата започна още в квалификациите, когато варненският пилот Иво Цонев изхвърча от пистата и се обърна по таван. Той обаче излезе без драскотина от колата си и дори продължи участието си в състезанието. Жълтият му Volkicar пък за секунди бе ремонтиран и префасониран в лилаво. В крайна сметка при квалификациите най-добро време даде Тодор Славов, който се класира директно за финала. Там един срещу друг се изправиха варненецът, Костадин Щерев, Искрен Маринов и Диана Стоянова.

Последният старт беше не по-малко интересен от всичко случило се преди това. Още при втората обиколка агресивното пилотиране на Щерев даде резултат и той дръпна напред, след като се вряза в колата на Маринов. Местната публика избухна, след като впоследствие пловдивчанинът се завъртя и не просто изпусна победата, но и остана едва трети, за сметка на местния любимец Тодор Славов. Първи все пак остана Искрен Маринов, докато Диана Стоянова не успя да завърши състезанието поради настъпилия инцидент с Щерев.

Впоследствие купата във Варна вдигна Искрен Маринов, а зад него на почетната стълбичка останаха Тодор Славов и Костадин Щерев.

Специалната награда за най-бърза обиколка спечели Славов с време, постигнато още в квалификациите - 42.10 секунди, за което получи специална купа. След него най-бързи бяха Маринов (42.36) и Щерев (42.62).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да се пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: