Никола Спасов: Трансферът на Пиргов не означава, че продаваме Китанов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:03 / 03.09.2014
1066
Треньорът на Черно море Никола Спасов заяви, че не е гарантирал титулярно място на завърналия се в отбора Илко Пиргов. Както е известно, двамата работиха заедно на "Тича" и през сезон 2008/2009, когато "моряците" станаха трети.

"Отвори се възможност да привлечем опитен и качествен вратар като Илко и ние я използвахме. Неговото идване не означава, че ще продадем Китанов, нито че се разделяме с Илия Николов. Не съм поемал ангажимент към Пиргов да пази редовно. Ако трябва да е резерва, ще бъде. Ние разполагаме с четирима вратари - Георги Китанов, Илия Николов, Илко Пиргов и Християн Христов", заяви за "Народно дело" Спасов.

Не е трудно обаче да се предположи, че след трансфера на Пиргов дошлият през лятото Илия Николов ще изпадне в немилост и е възможно сам да поиска да разтрогне договора си по взаимно съгласие. В противен случай Николов ще си тръгне от варненския клуб през декември, тъй като ангажиментите му са до края на есенния полусезон.


Както е известно, Николов бе привлечен на пожар от предишния наставник Сашо Станков в края на юни, след като Кирил Акалски получи контузия по време на първата тренировка на лагера в Банско. Уговорката с Николов и Акалски е била двамата да си поделят заплатата, която се полага за втория вратар. Николов приел с условието да не му правят спънки да напусне през декември. Акалски също казал "да", но през август, след като възстановяването му беше към края, обявил пред Станков, че парите са му малко и бе пуснат да си ходи. Пловдивчанинът замина за Гърция, за да премине в третодивизионен тим.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).