Варненски боец стана световен шампион

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 17.09.2014
552
Състезателят на варненския клуб Боил Богдан Шумаров стана световен шампион за кадети. Той триумфира при 75-килограмовите в стил К1 на мондиала в италианския град Римини. Така страната ни има №1 на планетата в тази възраст за първи път от 2001 г. насам. Успехът на Богдан е още по-ценен, тъй като е постигнат с две травми, които той получи по време на надпреварата. Въпреки това талантът, за който тепърва ще се говори много, стисна зъби и триумфира с трофея. За да стигне до мач за титлата, състезателят на Боил с треньор Красимир Киров победи още четирима съперници. 

Шумаров е световен шампион и по муайтай от първенството в Тайланд през март. По повод контузиите на Богдан генералният секретар на Конфедерацията по кикбокс и муайтай Мария Бомбова сподели, че поради ограничения бюджет отборът ни е пътувал без лекар и кинезитерапевт, които със сигурност са щели да помогнат за възстановяването на състезателя.

Още два медала има на сметката си варненският клуб Боил. Теодор Христов спечели три срещи, но на финала в кат. до 47 кг загуби срещу представител на Мадагаскар и остана със среброто. Християн Кънчев пък е трети на 51 кг в стил лоукик при 13-15-годишните. Бойците са ученици в Спортно училище "Георги Бенковски".

Общо в Римини страната ни завоюва 14 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Това ни отрежда трето място в отборното класиране след съставите на Русия и домакина Италия. Шампионатът бе изключително силен, като имаше над 2000 бойци от 64 държави.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).