Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Леката атлетика във Варна – 90 години слава, титли и медали
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 29.09.2014Коментари (0)1176
© "Народно дело"
Черно море Атлетик, Евър, Суперспорт, параолимпийците и ветераните продължават успешните традиции
Стотици треньори, състезатели, деятели, ръководители, придружаващ екип, лекари и радетели са оставили следа в леката атлетика на Варна. Голяма част от тези хора са посветиха живота си на царицата са спортовете. Атлетите, ветераните атлети и парасъстезателите и техните треньори и ръководители са оставили трайна следа и в историята на леката атлетика в България. Ръководителите на града, ръководители на сдружения и спортни организации, на клубове, спонсори винаги са били съпричастни с проблемите на този спорт.

От най-стария клуб в града Черно море Атлетик са горди, че и днес варненската лека атлетика гледа напред и нагоре. Клубовете работят и произвеждат състезатели и шампиони днес, в дните на 90-годишния юбилей.

В Черно море Атлетик имат сериозна школа. Трима треньори се грижат за работата с подрастващите, които спечелиха 20 медала през тази година, 13 от които златни. През клуба са преминали състезатели като Даниела Йорданова, единствената олимпийска медалистка - трето място от Игрите в Атина на 1500 м, Ваня Стамболова - европейска шампионка на 400 метра с препятствия и призьорка от най-големи форуми, Бинко Колев, втори на 800 метра на европейско в зала и десетки други. Председател на клуба е Живко Желев, а заместник-председател - Бончо Бонев. Треньори са Иванка и Георги Тихови и Валя Дичева.

СК Евър съществува от декември 1999 г. Цонка Господинова и Крум Крумов се занимават с подготовката на състезателите. Председател на клуба е г-н Крумов. Само за тази година спечелените медали са 13 златни, 4 сребърни и 3 бронзови. Евър може да се похвали с участие на трима състезатели на Балкански игри.

СК Супер спорт също е продуктивен. Клубът съществува от 2002 г. Създател е Руслан Грозданов, който е председател на клуба. Треньорите в тима са Руслан Грозданов, Симеон Попхлебаров, Енчо Янев и Димчо Радев. Елена Митева стана шампионка в зала на 60 с пр. и на 100 м с пр. на открито. Състезателите на Суперспорт имат 18 медала през 2014 г., три от които златни.

Лекоатлетите ветерани на Варна. Кой не е чувал за тях? Истинско чудо. Препълнена витрина с медали и купи от различни прояви. Само от балкански първенство са спечелили 144 златни отличия, 96 сребърни и 60 бронзови. Отделно имат 107 държавни шампиони. От последните Балкански игри в Букурещ преди няколко дни ветераните се завърнаха с 26 медала - 6 златни, 10 сребърни и 10 бронзови медала. Кина Монева е ръководител на клуба, който членува към Асоциацията на ветераните спортисти и деятели.

Успехите във варненската лека атлетика, свързани с парасъстезателите, също са много и значими. Най-титулувана е Стела Енева, паравицеолимпийска шампионка. Тя поставя рекорди на гюле и диск, а после сама си ги поправя. Останалите параатлети на Варна също имат достойни участия с много отличия. Стела Енева е участвала на три параолимпиади. Има три сребърни медала.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: