Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Божидар Аврамов вижда "Морето" шампион
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 09.10.2014Коментари (0)917
©
Вярвайте, защо не не вярвате, че може да станем шампиони", оптимист е топбаскетболистът на "Черно море - Порт Варна" Божидар Аврамов. Той е категоричен, че варненският тим е сред най-добрите тази година.

Аврамов е юноша на "Черно море", като на 17-годишна възраст напусна и премина в испанския "Валенсия". Там изкара 2 сезона и половина преди през 2010 г. да премине в гръцкия "Олимпия" (Лариса). От лятото на същата година той носи екипа на "ЛУКойл-Академик", с който стана 3 пъти шампион и 3 пъти носител на купата на страната.

Разминавания в разговорите, най-вече във финансово посока го върнаха в родния клуб. Не счита, че това е крачка назад в кариерата му. Мнението му е, че в отбора има много силни играчи, а новият американец е направил тима доста по-бърз.
Божидар Аврамов вярва, че "моряците" могат да играят за титлата тази година и това го радва. Той вече се включи в контролата срещу "Черноморец" (Бс), спечелена с разгромен резултат. Клауза в договора му позволява при добра оферта от чужбина да приеме и да напусне тима. Не иска да коментира точни имена на отбори, които се интересуват от него. Още не е решил дали да остане тук, ако няма добра оферта.

"Искам да има чужденци в Националната баскетболна лига. Но не на терена да излезе 1 българин. Как да се развиват нашите играчи? Така страда и националният отбор", добави Божо.

Според него нашият представителен тим е равен по сила на повечете европейски състави.

"Отиваме в Стара Загора за победа срещу "Берое" в събота. Не знам много за противника, но нашият отбор е готов да играе в карето за медалите. Атмосферата е много добра. Събран е тим от млади играчи, както и опитни такива - Асен Великов, Пламен Алексиев и другите момчета", завърши Божидар Аврамов.

Плеймейкърът е на 24 г., висок 196 см, както и капитан на националния отбор. В 35 мача за бившия си клуб "ЛУКойл-Академик" през миналата година той записа по 11,1 т., 4,8 асистенции, 3,0 борби и 1,3 отнети топки.

Източник: в. "Черно море"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: