Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Над 540 участници в инициативата "Да спортуваме ЗАЕДНО“ във Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 20.10.2014Коментари (0)391
Над 220 състезатели и 300 посетители се включиха в инициативата "Да спортуваме ЗАЕДНО" на Областния информационен център-Варна.

В рамките на 4 дни в различни спортове се изявиха младежки отбори от всички 12 общини от Варненска област. Целта на кампанията бе по един нестандартен начин чрез спорта да покажем обекти с европейско финансиране във Варненска област, обясни при закриването на инициативата управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова. 

В изградения изцяло с европейски средства Фестивален и спортен комплекс "Генерал Суворов" край Суворово в два поредни дни отбори от 9 общини в областта играха борба, футбол, баскетбол и волейбол. Футболисти от Бяла, Ветрино, Аврен и Белослав играха приятелски футболни срещи. Баскетболeн мач между момичетата на ССНЦ "Вихър-2002" - Вълчи дол и ЖБК "Черно море-Одесос" и волейболно дерби между две суворовски училища бе кулминацията на проявите в Суворово. Третият ден на инициативата гостува на санираното по европроект СОУ "Димитър Благоев" в Провадия. 

Деца от училището-домакин се състезаваха в зрелищни щафетни игри с ролери, скейтбордове и велосипеди, а ученици от професионални паралелки и кръжоци по готварство от Дългопол, Аксаково и Провадия се надпреварваха в правенето на студени предястия. Кампанията завърши с атрактивни и забавни скаутски игри в Природен парк "Златни пясъци". Скаути на възраст от 4 до 40 години от три варненски клуба скачаха и пълзяха с чували, дърпаха въже, играха миниголф, направен с подръчни средства. 

Покрай състезанията скаутите научиха повече за европейските проекти на Природния парк. Домакините разказаха за новия посетителски център до Аладжа манастир и системата за видеонаблюдение, направени с финансиране от Оперативна програма "Околна среда". Особен интерес предизвикаха видеокадрите със сънливец, лисици и сърни в парка, заснети от фотокапаните по европроект. Всички състезатели, участвали в инициативата, получиха награди, осигурени от ОИЦ-Варна.

Спортните прояви във Варненска област бяха част от националната инициатива "Да спортуваме ЗАЕДНО" на мрежата от информационни центрове за европейско финансиране в страната, която се проведе в периода 13-18 октомври в цялата страна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: