Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Опитни играчи аут за мача Академик – ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:00 / 30.10.2014Коментари (0)432
© "Народно дело"
Няколко опитни играчи ще пропуснат варненския сблъсък от третия кръг на баскетболната "А" група. Академик приема Икономическия университет в неделя (2 ноември) от 17 ч. Според договорка между двата тима обаче срещата ще се играе в залата на ВИНС-а.

За "икономистите" двубоя почти сигурно пропуска опитният Саша Топчов. Центърът е с контузия. Така на тази позиция Петко Делев ще може да разчита единствено на Денислав Вутев. Треньорът е доволен от двете победи в първите два кръга и вярва, че тимът му е фаворит срещу градския си съперник заради по-добрата си селекция. По думите на Делев обаче по-сериозните двубои за ИУ - Варна, тепърва предстоят.

Отборът на Академик ще бъде без тримата си най-опитни баскетболисти във варненското дерби. Симеон Михайлов-Саймъна е аут заради ангажименти извън терена, Крум Ведев има лични причини, а Йордан Гаврилов е с усукано коляно, след като баскетболист на Делфин (Бургас) падна върху крака му.

Въпреки двете загуби на младия си тим треньорът Борис Стоянов смята, че са на прав път. "Самият факт, че в доста от времето играем равностойно и добре, от една страна, е положителен. От друга страна обаче, си личи, че нашият отбор е най-малък като възраст и е с най-малко опит в сравнение с другите. На това отдавам и загубата в първия мач. Малко не ни стигна да го завършим добре и да спечелим продължението. Във втория двубой в Бургас изиграхме много слабо първо полувреме във фаза защита. Оттам ни беше много трудно да се върнем в мача", каза за "Народно дело" специалистът.

"Всички тези неща ги приемам като част от този процес, който наричаме съзряване. Целта ни е тези момчета да се калят в истински битки. Ако не се поддаваме на емоции, гледаме спокойно, анализираме ситуациите, не правим трагедии и съхраним амбициите, съвсем скоро нещата ще се получат", завърши Борко Стоянов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: