Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Григор подкрепи Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 09.11.2014Коментари (0)524
©
Най-големият български тенисист Григор Димитров официално подкрепи Варна в битката за Европейска младежка столица през 2017 г. В своята страница във Фейсбук спортистът написа, че морският град е неговият фаворит. "I support #Varna2017 -my favorite for European youth capital!", гласи постът на Димитров. На свой ред кметът на Варна Иван Портних му благодари във своя профил.

Григор Димитров започна звездната си кариера като тенисист във варненския клуб "Черно море Елит", а тази година по предложение на кмета Иван Портних бе обявен за "Почетен гражданин на Варна". Неговите родители Димитър и Мария Димитрови лично получиха престижното отличие от името на сина си на специална церемония на празника на града - 15 август.

Жестът на Григор идва дни преди представянето в Брюксел на единствената българска кандидатура в надпреварата за Европейска младежка столица. То ще се проведе на 12 ноември по време на форум на тема "Активната младеж през социалните иновации". Проявата е организирана от екипа на кандидатурата и представители на младежки неправителствени организации, с активното съдействие на евродепутата Емил Радев.

Във форума ще участват представители на Европейския парламент, Европейския младежки форум, български младежки предприемачи, Постоянното представителство на Република България в Брюксел, както и на неправителствени организации, работещи с млади хора.

Варна се класира на финала в надпреварата за Европейска младежка столица 2017. Заедно с другите четири града - Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия), Нюкасъл (Великобритания) и Перуджа (Италия), морската столица бе обявена като един от претендентите за отличието. Това стана по време на среща на Европейския Младежки Форум на 23 април т.г.

Европейска младежка столица е титла, която се присъжда за период от една година, през която на града победител се дава възможността да представи своя младежки ориентиран културен, социален, политически и икономически живот. Инициативата за ЕМС насърчава нови идеи и иновативни проекти, свързани с активното участие на младите хора в обществения живот и има за цел да представи модели за бъдещо развитие на младежки политики в европейските общини.

Градът победител в надпреварата ще бъде обявен на 19 ноември.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: