Варненката Борислава Христова подписа с тим от САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 18.11.2014
605
Варненката Борислава Христова и Мария Костуркова ще играят заедно от следващия сезон в САЩ. От отбора на "Вашингтон Стейт" обявиха, че двете баскетболистки са подписали с тима и ще топат в NCAA от лятото на 2015 г.

Възпитаничката на "Черно море - Одесос" (Варна) и треньора Венци Гечев стана "Най-полезен играч" на европейското първенство в дивизия В за девойки (18) това лято със своите средно по 27,9 т., 7,4 борби и 2,3 асистенции. Костуркова също игра силно за Португалия и е сред кандидатите за най-добър млад спортист на страната.

"Избрах "Вашингтон Стейт", тъй като целта ми е да стана по-добър играч и един ден да попадна в женското НБА, както и да играя професионално в Европа. Сигурна съм, че "Вашингтон Стейт" е перфектното място, където да преследвам целта си, поради страхотният треньорски щаб, който ме накара да се почувствам уверена и развълнувата, че ще се присъединя към баскетболното семейство на университета" коментира Христова за официалния сайт на отбора.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).