Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Плувкинята Боряна Кирчева: В Черно море искаме да сме №1
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 03.12.2014Коментари (0)551
© "Народно дело"
Тренираме усилено за предстоящия държавен шампионат и целите, които треньорското ръководство е поставило пред нас, са отборът да стане първи по точки в България. Това заяви в навечерието на предстоящото държавно лично отборно първенство по плуване за мъже и жени в София една от най-успешните състезателки на плувен спортен клуб Черно море Бояна Кирчева. Талантливата плувкиня, чийто личен треньор е Никола Петров, е сред най-титулуваните състезателки във варненския клуб. "Моите лични очаквания са да дам всичко от себе си, за да плувам наравно с по-големите от мен и да се представя перфектно", сподели Бояна.

Тя и съотборниците й се подготвят за последната надпревара от календара на родната федерация на тренировъчен лагер в Камчия.

Най-големият успех на Бояна Кирчева за отиващата си 2014 г. е вицешампионски трофей на щафета от балканиадата в Гърция. Очарователната варненка определя 2014-а като година, през която е натрупала много ценен опит и е подобрила личните си постижения. Към богатата си колекция от медали Бояна е прибавила още 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от държавни първенства.

Възпитаничката на треньора Никола Петров признава, че плувният спорт я е научил на много положителни неща, но в същото време я е сблъскал и с немалко лишения. Въпреки това обаче плуването й носи невероятно удоволствие и тя се зарежда еднакво добре и по време на тренировка, и по време на състезание.

Идолът й в плуването в България е Нина Рангелова, а в световен мащаб се възхищава от Рута Мейлутите, Мелиса Франклин, Сезар Сиело и Майкъл Фелпс. Обича да имитира техни техники, но "най-важно е да слушаш треньора си и да му се довериш".

Именно тогава и, разбира се, ако повярваш в себе си и не се предадеш в трудни моменти, се постигат високи успехи. Плувкинята е щастлива, че съучениците и приятелите й уважават нейния труд, радват се на успехите й и нонстоп я подкрепят по време на състезания.

Бояна е решила един ден да опита да пробие в треньорската професия и да предаде опита си. "Нека децата не стоят у дома, а смело да скачат в басейна", апелира Бояна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: