Черно море излиза "само за победа" срещу Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 05.12.2014
778
Халфът на Черно море Димо Атанасов призна, че мачът с Левски е рубикон в битката за първата шестица. Варненци приемат сините на "Тича" утре от 12:30 часа.

"Във всеки мач трябва да даваме всичко от себе си. Срещу Левски гоним само победа. Трябва да спечелим този, тъй като е изключително важен", отсече полузащитникът.

Съотборникът му Мирослав Манолов е на подобно мнение.

"Всеки мач е важен, но знаете, като се играе срещу водещите отбори, зарядът е малко по-особен. Сблъсъкът с Левски е с по-особена стойност, защото трите точки ще ни помогнат да влезем w шестицата. Явявасе рубикон. Умора за него няма как да не се появи във футболистите, защото във Варна теренът е тежък. Има обаче още 10 дни, ако трябва, на мускули ще ги изкараме тези два мача", сподели Манолов, визирайки домакинството на Левски и следващото гостуването на ЦСКА.

"Такава е програмата, нека мине първо събота, дай Боже да бием, после ще мислим за ЦСКА. Докато имаме теоретични шансове, ще се борим за първата шестица. Така че всеки мач играем за 3-те точки", допълни Манолов.

В лагера на Черно море все още нямат яснота дали щемогат да разчитат на капитана си Кирил Котев за срещата с Левски. Защитникът счупи носа си в миналия кръг срещу Локомотив (Пловдив) и тренира на облекчен режим. Днес наставникът Никола Спасов ще вземе крайното решение за Котев, но е по-вероятно бранителят да не играе. Същото се отнася и за холандския халф Марк Клок, който продължава да се възстановява от мускулно разтежение. Като се добави наказанието на Сашо Александров и трайно контузените Георги Китанов, Даниел Георгиев и Бакари, то кадровите проблеми пред старши треньора стават сериозни. Почти сигурно Спасов отново ще попълни групата си с юноша от школата. Срещу Славия за купата през второто полувреме официален дебют за варненци записа младият халф Александър Йовчев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).