"Спортен Икар“ за Душко Благовестов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 19.12.2014
396
Варненският боксьор Душко Благовестов бе отличен със специална награда от управителния съвет на фондация "Български спорт" по време на церемонията по връчването на призовете "Спортен Икар" за 2014 г. Той стана втори на младежката олимпиада в Нанджинг и трети на мондиала за младежи в София.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е носител на "Спортен Икар" за постижение на годината. 23-годишният хасковлия завърши под номер 11 в световната ранглиста и изпраща най-успешната година в кариерата си. Специално жури от спортни специалисти и общественици присъди най-престижната награда на тенисиста. Димитров не е в България и затова не получи наградата си лично.

Отбор на годината е ансамбълът по художествена гимнастика, спечелил световната титла в многобоя от шампионата в Измир. За впечатляващо представяне приза за 2014 г. заслужи алпинистът Боян Петров, който е първият българин, изкачил три 8-хилядника в една година.

Най-проспериращ млад спортист е 18-годишният боксьор Благой Найденов - олимпийски и световен шампион в кат. до 56 кг. За достойно представяне бяха отличени сноубордистката Александра Жекова (5-о място на Зимната олимпиада в Сочи), борецът Александър Костадинов (европейски шампион в кат. 59 кг), щангистът Иван Марков (европейски шампион и световен вицешампион в кат. 85 кг), Станимира Петрова (световна шампионка по бокс в кат. 54 кг), Гергана Баръмова (два златни медала, бронз и второ място отборно на европейското първенство по бадминтон). Многократната световна и европейска шампионка по борба Станка Златева получи приз за "Шампионско дълголетие".

Специални награди на управителния съвет на фондацията освен Благовестов взеха още Божидар Андреев (вдигане на тежести), Лидия Ненчева (спортна стрелба), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Александър Везенков (баскетбол), ансамбъл художествена гимнастика - девойки, и Екатерина Стратиева (автомобилизъм).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).