Чанович: Дойдох в Черно море, за да играя отново сериозен футбол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 12.01.2015
1174
Вратарят Александър Чанович, който днес направи първа тренировка с Черно море, не е получил шанс да се наложи в родния си Цървена звезда (Белград). Това призна за "Народно дело" самият той.

Минах през всички детско-юношески формации на Звезда. Тренирах и с мъжете, когато треньор бе Славолюб Муслин. След като напусна, наследилият го Филипович ме взе два пъти в групата за мачове за купата. В крайна сметка не ми дадоха възможност да заиграя в представителния тим и на 20 години си тръгнах, за да пазя редовно на друго място", връща се назад във времето Александър.

Последният преминава в Победа (Прилеп), с който става шампион на Македония. По-късно все пак се събира с Муслин в Динамо (Минск) и завършва втори в Беларус. Следват престои в Биркиара (Малта), кипърския Ермис (Арадипу), сръбските Войводина (Нови Сад), Вождавац, Рад, БАСК и Борча и македонския Брегалница (Щип). През последните 6 месеца Александър пази на втородивизионния Единство.

Стражът е записал мачове за юношеския (6) и младежкия национален на Сърбия. Бил е и в състава за Олимпийските игри в Атина през 2004 г., но остава резерва.

"С младежите на Сърбия щях да играя срещу България в София, но заради лошото време и покрития със сняг терен на "Българска армия" срещата бе отложена", спомни си още Александър.

За неговия трансфер на "Тича" заслугата е на Никола Спасов, който му е бил треньор в Брегалница (Щип).

"Поканата от г-н Спасов дойде навреме, тъй като не исках повече да си губя времето в сръбската втора дивизия. Там изкарах един полусезон, докато очаквах изгодно предложение. За моя радост такова се появи и приех. Идвам в Черно море, за да му помогна, а клубът да помогне на мен отново да играя сериозен футбол. Зная, че ако се наложа в състава и се справям, ще заслужа нов договор и уважението на великолепната публика на отбора, за която чух много добри неща", допълни 31-годишният Чанович.

Запитан какво знае за Черно море и за кой друг български отбор е чувал, той каза: 

"Представа за Черно море получих от Никола Спасов в Брегалница. Каза ми, че са станали трети в "А" група и са играли финал за купата, а в турнира за купата на УЕФА са се представили достойно срещу гранда ПСВ Айндховен. Разбрах също, че Черно море разполага със сериозни собственици и верни привърженици и е най-старият клуб във вашата страна, а във Варна за първи път се е ритнала футболна топка в България. Иначе съм чувал и за Черноморец (Бургас) и съм много изненадан, че сега се бори да не изпадне от "Б" група."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).