Спартак почна с 14 чужденци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 20.01.2015
1081
Новите италиански шефове в Спартак 1918 няма да поемат стари задължения на клуба. Това заяви изпълнителният директор Пиетро Белардели преди двустранната игра на "Локомотив" вчера. Запитан знае ли, че клубът има около 300 000 лв. дългове, и ще вземе ли лиценз за другия сезон, Белардели бе лаконичен: "Оттук нататък ние поемаме изцяло финансирането. Каквото сме казали досега, го направихме. Ще продължим да държим на думата си", каза шефът.

Той обяви и конкретните цели на екипа му: "Проектът е за три години. Първо искаме да спасим отбора от изпадане при аматьорите, после да опитаме да влезем в "А" група и най-накрая, ако имаме възможност, да излезем в Европа, както стана с един от бившите ми отбори Лугано.

В играта участваха 14 чужденци - шестима италианци, един африканец и седем молдовци. Последните са от бивш тим на Белардели. До края на седмицата ще пристигнат още четирима италианци, като най-надеждният от тях е дошъл снощи. "Това е футболист, който трябва да изпъква над останалите и да вдигне отборната класа", уточни Белардели. Последният допълни също, че от 35 футболисти ще бъде оформена група от 25 за пролетния полусезон.

Относно бъдещето на треньора Иван Маринов, италианецът заяви: "Започваме пролетта с него, а след това дали ще продължим съвместната си работа, ще зависи от резултатите."

Разбра се още, че в сряда идва новата официална екипировка. "След като дойде, ще връчим екип на кмета Иван Портних. Благодарим му, че община Варна ни подаде ръка, и се надяваме със съвместни усилия Спартак да върви нагоре", завърши Белардели.

Играта беше наблюдавана от над 70 фенове на спартаклии, които проведоха разговор с новите ръководители.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).