Състезателка на ПСК Черно море се прицели във финалите на всички дисциплини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:49 / 05.02.2015
812
Да достигне до финали във всички индивидуални дисциплини при жените по време на зимния шампионат по плуване на България, е основната цел, която си е поставила най-добрата състезателка на ПСК Черно море Богослава Дянкова.

В навечерието на новогодишните празници талантът бе избран за плувец №1 на клуба на тържествена церемония. Богослава тренира под ръководството на наставника Никола Петров. Статистиката сочи, че именно победителката в почетната десетка на отбора има най-голям принос към точковия актив на Черно море - тя е натрупала 131,63 т, 26 медала, от които 10 златни, за миналата година. Над 80 приза е спечелила през цялата си спортна кариера. През 2015 г. преминава във възрастова група "жени", където "конкуренцията е жестока", признава състезателката. И добавя, че желанието й е да подобри техниката, скоростта и времената си.

 "През настоящия зимен шампионат на България желая да постигна финал на всички индивидуални дисциплини", мечтае тя. Прелестната пловдивчанка споделя, че дължи всички успехи на треньора си Никола Петров.

Любимите плувци на Богослава, която е отличничка в Първа езикова гимназия, са Антоанета Фрекнева, Нина Рангелова и Петър Стойчев. Идолите й в световен мащаб са Майкъл Фелпс, Чад ле Кло, Нейтън Ейдриън, Райън Лохте, Сара Шьострьом, Кромовиджоджо и Флоран Маноду.

Засега не мисли да се отдава на треньорска дейност, изкушава я спортната психология. Мечтата на Богослава е един ден да покори световния връх и да прослави България на олимпиада.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).