Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Камчия е домакин на Европейското клубно първенство по хокей в зала
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 13.02.2015Коментари (0)519
©
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е домакин на Европейското клубно първенство по хокей в зала Сhallenge II мъже, което ще се проведе от 13 до 15 февруари в едно от най-модерните спортни съоръжения в България. В надпреварата от четвъртата по сила евродивизия Сhallenge II ще участват 7 отбора - клубните шампиони на Сърбия, Финландия, Норвегия, Армения, Гърция, Грузия, сред тях е и българският шампион НСА.

По време на трите състезателни дни в уникалната спортна зала на "Камчия" ще се проведат 21 срещи, а отборите ще играят по системата "всеки срещу всеки". Първите двама в класирането ще получат купи и право на участие в турнири от по-горна дивизия - Challenge I.

Началото и първият съдийски сигнал ще бъде даден днес - 13 февруари, в 11,30 ч., като на терена ще излязат отборите на Сърбия и Норвегия. Веднага след тях тимът на НСА ще играе срещу гръцкия хокеен клуб. Финалните мачове ще са в неделя.

Европейската федерация по хокей е представена от делегата Ерхард Хейсмайер от Австрия, а съдийската колегия се ръководи от англичанина Дейвид Лейн. Специален гост е доц. д-р Пенчо Гешев - председател на Организационния комитет и ректор на Националната спортна академия "Васил Левски".

Хокеят в зала има 20-годишни традиции в България. Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" е традиционен партньор на този спорт, като до момента Спортният комплекс е домакинствал Държавното детско първенство по хокей, Държавното студентско първенство, Държавното първенство за всички възрасти, Балканско първенство за юноши и девойки, а от утре и Европейското клубно първенство. На специална визита в Камчия е Дейвид Воскамп - мениджър по състезанията на Европейската хокейна федерация, който ще извърши инспекция на спортните съоръжения, за да може България да кандидатства за организиране и домакинство на европейски първенства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
България ще е с 15 гимнастици на Световната купа във Варна
37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе през уикенда във Варна
Голям интерес към XVIII международен лагер в бойните спортове, който се провежда край Варна
"Спартак" Варна изненада със съобщение
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: